SOC LA MORAVITA: UN POLITIST A REFUZAT MITA DE 20.000 EURO!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.02.2015 13:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Joi, 5 februarie a.c., in baza unui denunt formulat de un politist de frontiera, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Timis, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, cu sprijinul S.R.I. Timis si al Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timis, au surprins in flagrant pe F.I., cetatean roman si cetateanul sarb D.D. in timp ce promiteau politistului suma de 20.000 de euro.

Astfel, la data de 15.01.2015, un politist de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara – Sectorul Politiei de Frontiera Moravita a depus un denunt la S.J.A. Timis, prin care sesiza faptul ca numita F.I. i-a oferit suma de 20.000 euro, pentru ca, prin influenta pe care o are in calitate de politist de frontiera, sa o sprijine in identificarea unui lucrator vamal care sa efectueze formalitati fictive pentru inchiderea unei operatiuni de tranzit vamal.
In cauza, fata de cele doua persoane, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de cumpararea de influenta, fapta prev. si ped. de art. 292 C.p., fiind luata masura retinerii pe o durata de 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de 6 februarie a.c., sa fie prezentati instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

###

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 5 februarie 2015, a inculpaţilor:
DOLINGA DORU, cetaţean sarb, pentru savarşirea infracţiunii de cumparare de influenţa;
FLOREA IOANA, pentru savarşirea infracţiunii de complicitate la cumparare de influenţa.

Prin intermediul inculpatei Florea Ioana, inculpatul Dolinga Doru a intreprins demersuri de identificare şi racolare a unui lucrator vamal din Punctul de control şi trecere a frontierei Stamora Moraviţa, care, prin incalcarea atribuţiilor de serviciu, sa accepte implementarea, in fals, in evidenţele sistemului vamal, a unor operaţiuni de export de ţigari din Romania in Republica Serbia, demersuri in cursul carora i-a promis unui agent de poliţie de frontiera (denunţator in cauza) suma de 20.000 euro, bani pe care urma sa-i remita acestuia efectiv dupa finalizarea operaţiunilor vamale şi care urmau sa fie imparţiţi de acesta cu lucratorul vamal.
Inculpata Florea Ioana l-a sprijinit pe Dolinga Doru in activitatea de identificare şi racolare a unui lucrator vamal din P.C.T.F. Stamora Moraviţa, care prin incalcarea atribuţiilor de serviciu sa accepte implementarea in fals in evidenţele sistemului vamal, iniţial a unei operaţiuni de export de ţigari din Romania in Republica Serbia, iar ulterior a unor activitaţi similare cu o periodicitate lunara, demersuri in cursul carora Florea Ioana i-a pretins acestuia suma de 1.500 euro, bani pe care urma sa-i primeasca efectiv dupa finalizarea operaţiunilor vamale.

Inculpaţilor li s-a adus la cunoştinţa calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 CPP, urmand ca la data de 6 februarie 2015 sa fie prezentaţi Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.