Soferi, nu alergati peste macazurile din Timisoara!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.10.2014 15:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Regia Autonoma de Transport din Timişoara informeaza ca in zonele de intersectare a doua linii de tramvai viteza recomandata de trecere peste macazuri a vagoanelor este de 5 km/h.
Macazurile sunt dispozitive speciale folosite la schimbarea direcţiei unui tramvai şi peste care trebuie sa se circule cu viteza redusa pentru a nu se defecta.
Respectarea limitei de viteza atunci cand vatmanul se afla la o trecere peste macaz inseamna o siguranţa sporita a circulaţiei şi prevenirea posibilelor incidente care ar perturba traficul din zona.

De asemenea, pentru menţinerea confortului calatorilor din vagoane, conducerea RATT a acordat o atenţie sporita asupra vitezei de deplasare a tramvaielor peste macazuri.
Pe parcursul mai multor şedinţe, vatmanii au fost instruiţi in legatura cu acest subiect, apoi au fost monitorizaţi şi chiar sancţionaţi atunci cand au depaşit viteza aprobata de trecere peste macazuri.

In prezent, pe liniile de tramvai din Timişoara sunt urmatoarele zone cu macazuri: Piaţa 700, Piaţa Maria, Piaţa Balcescu, Drubeta, Damboviţa, Iosefin, Gara de Nord, Balta Verde, Torontal, Piaţa Traian şi Gara de Est.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.