SOFERUL primarului din TIMISOARA nu castiga 10.000 lei pe luna, ci doar 6500 lei!... Si care-i de fapt SEF de SERVICIU la POLITIA LOCALA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.02.2018 17:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Nicolae Robu:

”O NOUA DEMONSTRAŢIE DE PENIBIL A UNOR PRETINŞI JURNALIŞTI!

Nu cu mult timp in urma, spuneam, cu gust amar, ca presa, presa care, in opinia mea, ar trebui sa joace un rol extrem de important in societate, a ajuns impanzita de indivizi şi individe fara minte şi fara caracter, care, in loc sa informeze, dezinformeaza, calomniaza, de cele mai multe ori. Ei bine, ieri sau alaltaieri, un astfel de neispravit care se pretinde jurnalist, a prezentat drept mari descoperiri salariile angajaţilor Primariei Timişoara, salarii stabilite prin hotarare de consiliu local –deci: publice, o data cu respectiva-, iar in cazul Primarului, prin lege, publica şi aceasta.

Astfel, s-a facut ştire naţionala cat de mari sunt salariile in Primaria Timişoara! O abordare profesionala, ar fi aratat ca salariile in Primaria Timişoara sunt printre cele moderate, intre primariile comparabile şi chiar mici in comparaţie cu ale altor structuri de administraţie publica locala, cum ar fi Consiliul Judeţean Timiş. Dar, cum cititul este obositor pt unii –de aceea, ei au scris mult mai mult decat au citit, se poate deduce asta foarte uşor dupa ce scriu-, ”marii jurnalişti” n-au facut un minim efort de documentare. Mi-ar fi placut sa vad un tabel comparativ cu salariile in primariile primelor zece oraşe ale ţarii dupa populaţie, spre exemplu şi in consiliile judeţene ale judeţelor corespondente. Dar, daca s-ar fi facut aşa ceva, puteam vorbi de un act de presa, ori, acte de presa sunt prea puţini lucratori in domeniu –nu le spun jurnalişti, din respect pt ceea ce inseamna sa fii jurnalist!- apţi sa faca (e datator de speranţa, insa, ca, totuşi, mai sunt).

Ştirea naţionala despre care am vorbit l-a avut in centru pe şoferul meu, şofer care caştiga, chipurile, 10000 lei pe luna. De fapt, in mana, caştiga 6500 lei pe luna. Nu puţin, desigur, se poate spune chiar mult, pana recent atata fiind salariul meu, ba chiar mai mic. Ce nu spun ”jurnaliştii” este ca dl. Paraschiv -aşa il cheama- nu caştiga acest salariu ca şofer, ci ca şef de serviciu in Poliţia Locala, pt ca eu, in loc sa platesc distinct un şofer, in situaţia in care timpul cat un şofer este efectiv la volan, pe zi, este redus, folosesc drept şofer un şef de serviciu. Acest om lucreaza alaturi de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sambata. Evident, eu aş avea dreptul, la cat e durata zilei mele de lucru –o durata ilegala, iata, eu ma autodenunţ ca incalc codul muncii, muncind 12-14 ore pe zi, lucru pentru care PSD Timiş a şi cerut ITM –imi reamintesc şi sunt convins ca şi dv. va reamintiţi, cu placere-, sa ma sanţioneze, sa vedeţi pana unde se poate merge in Romania!-, aş avea dreptul, reiau ideea, sa angajez un şef de serviciu şi doi şoferi. Dar, fac economii, folosind drept şofer un şef serviciu, care lucreaza zilnic, pro bono, o mulţime de ore suplimentare. Fanatic al muncii, alaturi de mine, deci, de hulit şi el, alaturi de mine!

P.S. Eu caştig circa 12 000 lei pe luna, nicidecum 17 000 lei!”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.