Solstitiul de vara este intampinat la Timisoara cu... prezervative

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.06.2014 17:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

# Datorita conditiilor meteo nefavorabile pentru un eveniment in aer liber, Asociatia Pelicula Culturala anunta amanarea evenimentului Midsummer si a proiectiei de film la o data care va fi comunicata ulterior.

Timişoara - Asociatia Pelicula Culturala va sarbatori joi, 19 iunie, de la ora 19, la foişorul din Parcul Carmen Sylva (fostul parc Doina), inceperea oficiala a verii, in cadrul Midsummer Timisoara, prin muzica, dans si film.
Midsummer este o sarbatoare specifica ţarilor nordice şi se organizeaza cu prilejul solstiţiului de vara.
Este o sarbatoare in care familia se reuneşte la ţara pentru a degusta produse noi (capşune, cartofi noi, hering), pentru a participa la diferite jocuri tradiţionale, pentru a dansa şi canta in jurul unui maypole (stalp de lemn imbracat in frunze de iedera şi panglici colorate).

Evenimentul propus de Pelicula Culturala va fi o replica in miniatura a acestei sarbatori.
Astfel, intre orele 19 - 21, se va sarbatori Midsummer in stilul specific suedez: muzica suedeza, coroniţe din flori, cantec şi dans, asezonat cu concursuri specifice (intrecere cu sacul, plimbatul oualor printre obstacole, etc.), in jurul unui maypole amenajat in parcul Carmen Sylva.
Apoi, intre orele 21.30 – 23.30, se va viziona filmul suedez "Dama de companie" (Call Girl), in regia lui Mikael Marcimail, prezent la TIFF 2013 şi la Festivalul Filmului European de Film 2014.
Filmul, distribuit de Clorofilm, este inspirat din scandalul politic din anii 1970 cand importante personalitaţi din conducerea Suediei au fost demascate ca intreţinand relaţii sexuale cu minore sub 14 ani.

Accesul la eveniment se va face pe baza de... prezervative, care vor fi donate Asociaţiei Romane Anti-Sida (ARAS) pentru a le folosi in programele de educare şi prevenţie a bolilor cu transmitere sexuala.
Biletul ales se leaga de tema filmului, dar şi de faptul ca Suedia a introdus educatia sexuala obligatorie in scoli inca din anul 1955, investind resurse importante in educatia sexuala timpurie, prin metode inovative si mereu in curs de perfectionare.
Vizionarea filmului se va face pe iarba, iar pentru confortul paticipanţilor este recomandat sa vina cu o patura/izolir.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.