SOLUTII la TIMISOARA pentru un VIITOR MAI BUN. Un PROIECT poate ajunge in fata unei comisii de la NATIUNILE UNITE...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.10.2017 12:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Evenimentul internaţional Connecting Doers with Opportunity s-a desfaşurat la Timişoara intre 5 şi 8 octombrie 2017 şi a fost format dintr-o Conferinţa Internaţionala Urban Talks şi un Hackathon pentru Inovare pe doua teme: Viitorul Comunitaţii şi Viitorul Producţiei Sustenabile bazate pe tehnologia Blockchain.

KeepItSimple şi UrbanizeHub Romania au adus impreuna oameni activi şi implicaţi de pe tot globul şi au aratat ca exista un interes major pentru a face comunitaţile mai puternice, mai bine conectate şi mai active.
Cele patru teme ale conferinţei Urban Talks au fost Sectorul Social & Comunitatea, Educaţia, Oraşele Viitorului şi Tehnologia.
Fiecare tema a inclus 4 speakeri şi cate o sesiune de intrebari din partea publicului, in cadrul carora speakerii au primit feedback valoros in legatura cu subiectele pe care le-au abordat şi au descoperit cat de mult işi doresc oamenii sa se uneasca pentru a gasi soluţii pentru problemele locale, regionale şi globale cu care ne confruntam cu toţii.

Proiectele prezentate de echipele de la Hackathon au fost extraordinare şi au aratat viziunea fiecarui grup pentru un viitor mai bun, mai sigur şi mai sustenabil. Participanţii au concurat pentru premii in valoare de $10,000 in cryptocurrency şi pentru posibilitatea de a prezenta ideile lor in faţa Naţiunilor Unite.

Proiectele caştigatoare din Hackathon:

Viitorul Comunitaţii:

Captured 1.0 - un sistem de vizualizare şi analiza a riscului de corupţie in achiziţiile publice. Prototipul construit in 36 de ore a adunat date pentru o singura ţara pe o perioada de 4 ani, şi pe 4 dintre cele mai valoroase pieţe de achiziţii publice din acea ţara.

Conceptul poate fi dezvoltat pentru o platforma pentru vizualizare şi analiza in timp real a riscului de corupţie in domeniul achiziţiilor publice din 35 de ţari. Captured 1.0 va avea şansa de a ajunge in faţa unei comisii de la Naţiunile Unite.

Celelalte proiecte din segmentul Viitorul Comunitaţii au fost:

- Hand2Hand, o aplicaţie user-friendly pentru managementul resurselor de care este nevoie dupa un dezastru natural;
- No Fake News, un add-on care invita userii sa clasifice sursele de informaţie in funcţie de nivelul de incredere;
- ZeroCozi - o aplicaţie pentru monitorizarea in timp real a cozilor de la diferite instituţii care permite obţinerea unui ticket virtual cu estimare a orei la care trebuie sa se prezinte utilizatorul pentru a nu pierde timp la coada fizica.

Viitorul Producţiei Sustenabile:

Toate cele 4 echipe din aceasta categorie a hackathon-ului au primit premii in cryptocurrency - juriul a decis sa alature cate doua echipe cu proiecte ce pot fi complementare şi pot creşte mai bine impreuna atat pentru locul I, cat şi pentru locul II.

Locul I a fost, aşadar, imparţit de proiectele TrustChain şi OpenRetail - ambele işi doresc sa simplifice piaţa de schimb prin tranzacţii mai inteligente, transparente şi sigure in blockchain. Cele doua echipe au primit cryptocurrency in valoare de cate 3000 de dolari.

Pe locul II, cu cate 1.500 de dolari in cryptocurrency fiecare, au fost echipele Disrupting the Supply Chain şi GreenChain - primul proiect incearca sa simplifice printarea 3D cu ajutorul blockchain, iar al doilea cauta sa imbunataţeasca nivelul de cunoaştere şi responsabilitate in legatura cu ciclul de viaţa al fiecarui produs.

In urma succesului rasunator al evenimentului organizatorii işi propun crearea unor evenimente similare la Iaşi, Cluj şi Bucureşti pentru 2018.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.