Solutii practice oferite firmelor in insolventa

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.06.2014 18:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Centrul Enterprise Europe Network, in colaborare cu Cabinetul de Avocatura SCPA Tundrea si Asociatii, organizeaza in data de 26 iunie 2014, intre orele 10 – 12, in Sala Protocol a sediului CCIAT din Piata Victoriei nr.3, etaj I, seminarul cu tema Insolventa, intre agonie si extaz. Probleme teoretice si practice in sprijinul actorilor de pe piata de business.
Cazurile de insolventa sunt o componenta inerenta a unei economii dinamice si moderne.

La nivelul Uniunii Europene, aproximativ jumatate din intreprinderi au o durata de viata de mai putin de cinci ani si aproximativ 200 000 de firme intra in insolventa in fiecare an, adica aproximativ 600 de intreprinderi in fiecare zi.
Un sfert dintre aceste falimente au un element transfrontalier, iar numarul lor este in crestere - s-a dublat de la inceputul crizei si aceasta tendinta pare sa se mentina si in 2014.
In plus, exista date care sugereaza ca intreprinzatorii care s-au confruntat cu un esec invata din propriile greseli si, in general, au mai mult succes a doua oara.
Aproape 18% dintre intreprinzatorii care ajung sa aiba succes au avut parte de esec la prima incercare.
Prin urmare, este esential sa existe legi moderne si proceduri eficiente care sa permita intreprinderilor care au suficienta substanta economica sa depaseasca dificultatile financiare si sa beneficieze de o „a doua sansa”.

Vor fi abordate subiecte precum: Cum putem sa ne recuperam creantele de la firme in insolventa? (dr.av. Luminita Tundrea, Managing Partner), Societatea in insolventa, partener contractual? Avantaje si dezavantaje
  (av. Florin Ban, SCPA Tundrea si Asociatii), Solutii practice oferite firmelor in insolventa pentru a iesi din incapacitatea de plata (av. Cristina Forga-Simulescu SCPA Tundrea si Asociatii).

Informatii suplimentare la tel. 0256-490771/2, 0374169954, e-mail: amilin@cciat.ro, Alina Milin – consultant cameral.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.