Spaniolii au lasat Jimbolia fara apa si canalizare. Vin profesionistii din Romania!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.08.2015 10:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La inceputul lunii august, Aquatim a semnat patru contracte noi, ”Extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apa şi canalizare in oraşul Jimbolia”, pentru finalizarea lucrarilor de investiţii la reţelele de apa şi de canalizare din Jimbolia, in cadrul Proiectului „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”.
Lucrarile au demarat in anul 2012 cu firma spaniola GEA 21 SA, insa nu au putut fi finalizate in termenii contractuali din motive ce aparţin in totalitate constructorului.
Drept urmare, contractul a fost reziliat in cursul anului trecut.

Pentru ca lucrarile de investiţii planificate pentru Jimbolia sa fie finalizate in termenii de eligibilitate ai Proiectului finanţat de Programul Operaţional Sectorial, contractul iniţial a fost imparţit in patru loturi: ”Extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apa şi canalizare in oraşul Jimbolia” - lotul 1, in valoare de circa 6,6 milioane lei, a fost atribuit societaţii SC Moni Impex SRL, lotul 2, in valoare de aproximativ 8,3 milioane lei, firmei De Stefani Construzioni SRL, lotul 3, in valoare de circa 8,3 milioane lei, asocierii de firme SC Nexmet SRL şi SC Marconstruct-Impex SRL şi lotul 4, in valoare de aproximativ 9 milioane lei, societaţii SC Magenta Construcţii & Infrastructura SRL.

Termenul de finalizare a noilor contracte este de şapte luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.
Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis” este cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial Mediu. Valoarea totala a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat,  1,73% de la autoritatile locale (Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara).

Proiectul cuprinde investitii in extinderea si reabilitarea sistemelor de distributie si de tratare a apei potabile precum si pentru colectarea si epurarea apelor uzate in localitatile : Timisoara, Jimbolia, Deta, Sannicolau Mare, Buzias, Recas, Gataia, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin.
Lucrarile insumeaza: extinderea si reabilitarea retelei de canalizare cu aproximativ 200 km, extinderea si reabilitarea retelei de apa cu aproximativ 100 km, constructia a 7 statii noi de epurare a apei uzate, constructia a 3 statii noi de tratare a apei potabile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.