SPECIALISTI ANGIOLOGI, FLEBOLOGI, DERMATOLOGI si CHIRURGI VASCULARI de pretutindeni vin la TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.10.2017 07:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 11-13 octombrie 2017, va avea loc a XV-a Ediţie a Congresului Naţional de Flebologie, , organizat de Societatea Romana de Flebologie, Clinica I Chirurgie şi Asociaţia Medicala ”Academician Pius Brinzeu” sub auspiciile Universitaţii de Medicina şi Farmacie ”Victor Babeş” din Timişoara şi al Forumului Vascular Central European.

De asemenea, in aceeaşi perioada se va defaşura al VIII-lea Curs Educaţional al Forumului Vascular Central, la care vor participa renumiţi specialişti in domeniu.

Flebologia este o specialitate medicala distincta care are ca preocupare o patologie care, din nefericire, afecteaza o mare parte din populaţie şi ale carei costuri nu sunt nici acum pe deplin cunoscute.
Lipsa de interes privind aceasta patologie medico-chirurgicala se explica prin faptul ca, in lipsa tratamentului, nu genereaza mortalitate in mod direct.
Din acest motiv, in analizele statistice nu apare ca şi cauza directa a mortalitaţii.
O simpla privire aruncata pe cauza antecedenta stopului cardio-respirator va evidenţia, intr-un procent ingrijorator, una din complicaţiile de temut ale insuficienţei venoase cronice şi anume, embolia.

Ambele evenimente ştiinţifice vor reuni specialişti angiologi, flebologi, dermatologi, chirurgi vasculari din ţara şi din strainatate.
Deschiderea Congresului va avea loc pe 11 octombrie 2017, la Complexul NH Hotel Timişoara, in sala de conferinţe, incepand cu ora 13.30.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.