Spectacole de martie la Teatrul German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.02.2013 16:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sâmbătă, 9 martie 2013, ora 19,30, în sala Teatrului German
PREMIERĂ
PESCĂRUŞUL
de Anton Pavlovici Cehov

Regia: Yuri Kordonsky
Coordonare vorbirea scenică: Mareike Tiede
Dramaturgia: Valerie Seufert
Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar
„Un subiect pentru o scurtă povestire. Pe malul unui lac trăieşte de mică o copilă ca dumneavoastră; ea iubeşte lacul ca un pescăruş şi trăieşte liberă şi fericită ca un pescăruş. Un bărbat trece din întâmplare pe acolo, o vede şi o ucide din pură plictiseală, ca pe acest pescăruş.“
Pe o moşie se adună un grup de oameni în jurul actriţei, Irina Nikolaevna Arkadina, care îmbătrâneşte. Fratele ei, iubitul ei, scriitorul Trigorin, fiul ei, care se preocupă de asemenea cu scrisul, iubita sa Nina, care joacă piesa lui, o familie de moşieri împreună cu fiica lor, un doctor şi un învăţător.
Nina, care îşi doreşte să devină actriţă, impresionată de succesul lui Trigorin se îndrăgosteşte de acesta. Astfel ea aduce o instabilitate în relaţiile tuturor celor prezenţi, formându-se un lanţ de îndrăgostiţi nefericiţi, ale căror eşecuri le determină atât viaţa cât şi conversaţiile.
Cu: Ioana Iacob, Enikő Blénessy, Olga Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Radu Vulpe şi Aljoscha Cobeţ.
SPECTACOLul SE TRADUCE ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Duminică, 10 martie 2013, ora 19,30, în sala Teatrului German
PESCĂRUŞUL
de Anton Pavlovici Cehov

Miercuri, 13 martie 2013, ora 18,00, în sala Teatrului German
HÄNSEL ŞI GRETEL
Basm muzical de Simona Vintilă (scenariul) & Ilie Stepan (muzica)

Textele cântecelor: Dana Borteanu
Regia: Simona Vintilă
Light-Design: Botond Nosz • Coregrafia: Liana Iancu
Dramaturgia: Valerie Seufert • Muzica: Ilie Stepan
Decorul şi costumele: Ioana Popescu
Cine nu cunoaşte renumitul basm al Fraţilor Grimm? Foametea îi determină pe tăietorul de lemne şi soţia sa să-şi ducă cei doi copii în pădure şi să-i lase acolo. Acolo copiii sunt prinşi de o vrăjitoare care ar vrea să-i mănânce. Există totuşi o scăpare, cei doi fiind ajutaţi de un povestitor şi de doi spiriduşi prietenoşi. Dar dacă şi cum reuşesc aceştia să se elibereze, şi ce se întâmplă cu vrăjitoarea, rămâne de văzut!
Cu: Boris Gaza, Ramona Olasz, Franz Kattesch, Isolde Cobeţ, Tatiana Sessler, Dana Borteanu, Anne-Marie Waldeck şi Aljoscha Cobeţ.
SPECTACOL CU SUPRATITRARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Miercuri, 19 martie 2013, ora 19,30, în sala Teatrului German
ŢINUTURILE JOASE
de Herta Müller

Adaptarea: Niky Wolcz, Valerie Seufert, Ulla Wolcz
Regia: Niky Wolcz
Ilustraţia muzicală: Niky & Ulla Wolcz • Dramaturgia: Valerie Seufert
Regia de film: Bogdan George Apetri • Costumele: Fehérvári Zsolt
 Decorul & Light-Design: Helmut Stürmer
"Ţinuturile joase" este un volum de povestiri al scriitoarei de limbă germană Herta Müller (Premiul Nobel pentru literatură 2009), în care aceasta îşi analizează amintirile din copilăria petrecută într-un sat din Banatul şvăbesc. Teatrul German de Stat Timişoara prezintă prima adaptare scenică a operei impregnate de atmosfera locală.
Cu: Eszter Tompa, Mara Bugarin, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Ida Jarcsek-Gaza, Franz Kattesch, Enikő Blénessy, Anne-Marie Waldeck, Daniela Török, Tatiana Sessler, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Boris Gaza, Alex Halka, Aljoscha Cobeţ, Silvia Török, Niko Becker, Isolde Cobeţ, Olga Török, Dana Borteanu, Isolde Cobeţ, Oana Vidoni, Florina Birta, Paul Cebzan.
SPECTACOL CU SUPRATITRARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Duminică, 24 martie 2013, ora 19,30, în Cuib d’Arte, str. Mărăşeşti, nr. 14
CUPLUtoniu
Furiile & Marele război
Două piese într-un act de Neil LaBute

Regia: Radu-Alexandru Nica
Dramaturgia: Valerie Seufert • Muzica: Vlaicu Golcea
 Decorul şi costumele: Velica Panduru
În America anilor ’20 exista credinţa că primul război mondial va fi cel care va pune capăt tuturor războaielor. O mare naivitate, după cum bine ştim şi azi, războiul continuă cu şi mai mare avânt, atât în sfera politică, cât şi în cea privată. Ca de pildă în living-ul Bărbatului şi Femeii din “Marele război”, care îşi dispută formalităţile divorţului. Pe lângă partajul bunurilor, întrebarea centrală e: cine păstrează copiii? Surpriza e că niciunul dintre părinţi nu îi doreşte, ceea ce îi obligă pe ambii la strategii tot mai neortodoxe.
La fel de neortodox procedează şi Jimmy în “Furiile” - după o ceartă cu prietena sa, Paula, vine împreună cu sora sa, Jamie, la discuţia de împăcare. Şoaptele, îndoielile, reproşurile ei sabotează orice posibilitate de împăcare, chiar şi după ce Paula a arborat deja demult steagul alb. Cât din iubirea aceasta e fraternă şi cât e boală? Bolnăvicioasă, dar într-o cheie şi mai comică şi relaxată, e şi relaţia între cei doi tineri din prima parte a spectacolului, care istorisesc cu detaşare scurta poveste de iubire dintre un criminal în serie şi o tânără dornică de experienţe inedite.
Cu: Enikő Blénessy, Alex Halka, Georg Peetz, Horia Săvescu, Daniela Török, Olga Török şi Silvia Török.
SPECTACOL CU SUPRATITRARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Joi, 28 martie 2013, ora 19,30, în sala Teatrului German
Titus Andronicus
de William Shakespeare

Regia: Brian Michaels
Coordonare vorbirea scenică: Claudia Hartmann
Dramaturgia: Hanns-Dietrich Schmidt, Valerie Seufert
Decorul şi costumele: Ioana Popescu
Generalul roman Titus Andronicus se întoarce acasă de la războiul împotriva goţilor. Aduce cu el ca prizonieri de război, pe regina acestora, Tamora, împreună cu fiii ei. În ciuda implorărilor Tamorei, el ordonă sacrificarea rituală a fiului ei cel mai mare. La scurt timp, Tamora ajunge la putere prin căsătoria cu noul împărat al Romei, profitând de această ocazie pentru a se răzbuna. Împreună cu iubitul ei, Aaron, ea făureşte un plan perfid, care prevede nu numai denigrare, viol şi omor, ci chiar şi tăierea diverselor membre.
Cu această probabil primă tragedie, William Shakespeare prezintă dincolo de aparenţele însângerate o piesă complexă despre raportarea la ritual, violenţă, durere şi răzbunare.
Cu: Rareş Hontzu, Boris Gaza, Radu Vulpe, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Alex Halka, Horia Săvescu, Georg Peetz, Aljoscha Cobeţ, Enikő Blénessy, Anne-Marie Waldeck, Dana Borteanu, Paul Cebzan, Richard Hladik, Harald Weisz, Raul Bastean.
SPECTACOL CU SUPRATITRARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Vineri, 29 martie 2013, ora 19,30, în sala Teatrului German
NEÎNŢELEGEREA
de Albert Camus

Regia: Bocsárdi László
Muzica: Könczei Árpád • Dramaturgia: Valerie Seufert
Costumele: Dobre-Kóthay Judit • Decorul: Bartha József
Martha împreună cu mama ei se ocupă de un han într-o localitate mohorâtă din Cehia. Martha îşi doreşte să renunţe la tot şi visează la o viaţă mai bună pe malul mării. Pentru a-şi îndeplini această dorinţă, cele două femei jefuiesc clienţii bogaţi şi apoi îi îneacă. Când apare un nou client, cele două femei nici măcar nu bănuiesc că acesta este chiar fiul familiei, plecat de acasă în urmă cu douăzeci de ani, despre care nu mai ştiu nimic. Se ajunge la o neînţelegere fatală.
Piesa lui Camus din 1943 tratează întrebările prezente în întreaga sa operă despre sensul vieţii şi despre (im)posibilitatea norocului într-o lume părăsită de Dumnezeu.
Cu: Ramona Olasz, Ioana Iacob, Ida Jarcsek-Gaza, Georg Peetz şi Sorin Leoveanu.
SPECTACOL CU SUPRATITRARE ÎN LIMBa ROMÂNĂ.

Teatrul îşi rezervă dreptul de a efectua modificări.
Bilete online pe www.teatrulgerman.ro, www.biletmaster.ro sau la agenţia Teatrului German, din strada Alba-Iulia nr. 2.
Rezervări la agenţia Teatrului German, din strada Alba-Iulia nr. 2 sau Tel. 0256-43 57 43, Fax 0256-201293
Marţi - Vineri: 10-15; 17-19, Sâmbătă: 10-15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.