Speranta, de la Timisoara la Pitesti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.02.2013 16:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fundaţia de Abilitare 'Speranţa' Timişoara, în colaborare cu Asociaţia 'Lasă-mă să-ţi aud glasul' Curtea de Argeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş şi al Primăriei Albeştii de Argeş, înfiinţează primul Centru de Orientare, Consiliere şi Asistenţă Educaţională pentru copiii cu dizabilităţi din mediul rural, în judeţul Argeş.

Semnarea protocolului de colaborare se va realiza marţi, 5 februarie 2013. la sediul Consiliului Judeţean Argeş, ora 10.
Iniţiativa şi expertiza înfiinţării acestor Centre aparţine Fundaţiei de Abilitare 'Speranţa' din Timişoara, organizaţie neguvernamentală cu peste 20 de ani de activitate în domeniul susţinerii copiilor cu dizabilităţi.

În judeţul Timiş, Fundaţia de Abilitare 'Speranţa' a înfiinţat, în ultimii ani, patru Centre de Orientare, Consiliere şi Asistenţă Educaţională pentru copiii cu dizabilităţi din mediul rural, în contextul în care aceşti copii nu au acces la terapii sau alte servicii specializate. Rezultatele pozitive şi progresele obţinute cu aceşti copii, cărora li s-au asigurat, prin aceste Centre, servicii 'la ei acasă', i-au încurajat pe parteneri - Fundaţia de Abilitare 'Speranţa' Timişoara, Asociaţia 'Lasă-mă să-ţi aud glasul' Curtea de Argeş, Consiliului Judeţean Argeş şi Primăria Albeştii de Argeş - să-şi unească eforturile pentru crearea unui astfel de centru în judeţul Argeş.

Această acţiune şi înfiinţarea centrului sunt parte a Proiectul 'Centre pentru Copii din Mediul Rural' (CCMR), proiect care are ca scop creşterea accesului la educaţie pentru copii cu cerinţe educative speciale (c.e.s.) din mediul rural. Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului şi-a exprimat acordul pentru derularea acestui proiect, iar finanţarea este asigurată de către Open Society Institute - Mental Health Iniţiative.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.