Spiritul Timisoarei surprins in 33 de pasteluri urbane

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.12.2015 09:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Luni, 21 decembrie, de la ora 19, in Mansarda Bastionului Theresia, in spaţiul expoziţional al Muzeului Banatului Timişoara, se va derula vernisajul expoziţiei Pastel Urban 8.
 
A opta ediţie a Taberei Pastel Urban organizata la Timişoara de Fundaţia Rubin a avut loc in luna noiembrie.
Pe simezele Mansardei vom vedea 33 de lucrari semnate de artiştii plastici invitaţi in proiect.
La ediţia 2015 a Taberei Pastel Urban, ”ediţie de colecţie” cum au numit-o organizatorii, au fost invitaţi şi artişti valoroşi din vecini.
In total sunt 11 superartişti.
Trei din Serbia, Biljana Bakaluca Matic şi Danijel Babic (Novi Sad), Sabrina Maksimovic (Belgrad), doi din Bucureşti, Eugen Raportoru şi Vlad Andrei Gherghiceanu, au descoperit detaliile Timişoarei, alaturi de plasticieni cunoscuţi in oraş – Corina Nani, Georgiana Iancu, Edith Torony, Tiberiu Giuca, Horia Bojin.
Grupului i s-a alaturat Valeriu Sepi, membrul celebrei formaţii Phoenix, artist plastic consacrat care de anul acesta s-a ”repatriat” oficial la Timişoara şi care marturisea pe durata taberei: ”Realitatea e ca eu nu am parasit niciodata Timisoara.  Am pictat pe strazile lumii cu acelasi suflet timisorean”.

”Din 2008, in fiecare an, Tabara Pastel Urban reuneste cei mai buni artisti profesionisti care surprind in pastel arhitectura si spiritul orasului de pe Bega. Nu e vorba numai de talentul lor artistic. Incercam, şi, cred eu, reuşim, sa aducem impreuna oameni minunaţi. Am iniţiat acest proiect din dragoste pentru oraşul nostru, gandind ca Timişoara merita iubita şi aratata in splendoarea ei. Avem un oraş cu un spirit minunat, şi e firesc sa facem tot ce ne sta in putere pentru a promova un proiect ambiţios cum este cel de a deveni Capitala Europeana a Culturii”, spune Roxana Cirţ, directorul Fundaţiei Rubin.

Demersul Fundaţiei Rubin este totodata o piesa din imensul puzzle de proiecte frumoase care lupta pentru ca Timişoara sa obţina, binemeritat, titlul de Capitala Europeana a Culturii, cu atat mai mult cu cat deja oraşul nostru a trecut, recent, in faza finala a competitiei pentru titlu.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.