Spitalul CFR trece la Ministerul Sanatatii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.01.2013 19:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Unităţile sanitare cu paturi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor (MT) vor trece în cea a Ministerului Sănătăţii.
Mai mult decât atât, Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului îşi va înceta activitatea, potrivit unui proiect de ordonanţă aflat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

În subordinea Ministerului Sănătăţii vor trece spitalele clinice CFR din Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara, Ploieşti, Galaţi, Constanţa, Braşov, Paşcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu şi Drobeta Turnu Severin.
Potrivit proiectului de ordonanţă, Ministerul Transporturilor va păstra două spitale, Spitalul Clinic Witting Bucureşti şi Spitalul CF 2 Bucureşti, pentru a nu pune în pericol proiectele cu finanţare europeană aflate în derulare.
Odată cu intrarea în vigoare a proiectului de ordonanţă, va avea loc şi transferul activităţii de medicină preventivă, avizare şi autorizare sanitară şi inspecţie sanitară de stat de la MT la Ministerul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte Casa Asigurărilor de Sănătate a Transporturilor, activitatea acesteia va fi preluată de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi după caz, casele de asigurări de sănătate judeţene, pe baza opţiunii individuale a personalului, cu aprobarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în condiţiile legii.
În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, Ministerul Sănătăţii va prelua pe bază de protocol predare-preluare unităţile sanitare cu paturi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.