Spitalul de Copii va fi construit in stilul arhitectural Da. Reusim!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.02.2014 20:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - S-a definitivat proiectul tehnic pentru extinderea cladirii Spitalului Clinic de Urgenţa pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, propunandu-se construirea, in legatura cu corpul existent C1, a unei cladiri noi, amplasata pe coltul dintre str. Panait Istrati si str. Liviu Gabor.
Urmeaza preparativele pentru licitaţie şi, dupa ce va fi desemnata firma care va construi noua cladire, va urma demararea lucrarilor propriu-zise.
Evident, daca se vor gasi şi sursele financiare pentru a duce proiectul pana la capat.
Aşa ca, iata, la aproape doi ani de la inscaunarea USL-ului la carma municipiului Timişoara şi a judeţului Timiş, abia s-a terminat cu proiectul tehnic pentru extinderea cladirii Spitalului Clinic de Urgenţa pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.
Va mai dura ceva timp pana primarul Nicolae Robu şi prietenul lui pesedist Sorin Grindeanu va da de pamant cu canciocul de mortar la caramida inaugurala.
Daca va pastra acelaşi ritm ameţitor al promisiunilor electorale, canciocul USL-elist se va simţi cel mai vioi probabil in campania electorala de la sfarşitul mandatului de la Primarie al lui Nicolae Robu.

Pentru cei interesaţi de amanunte, iata şi cateva detalii tehnice ale minunaţiei care va purta amprenta inconfundabilului stil arhitectural ”Da. Reuşim!” cu inserţii PSD şi PNL...
   
Cladirea (D+P+6E) are forma literei L fiind rostuita si va avea structura din b.a. turnat monolit, cu radier general, stalpi cu sectiunile patratice si circulare in zona accesului principal, planseu beton armat si pereti tip diafragme de beton armat, respectiv BCA si gips-carton.
Suprafata cladirii este de 8055 mp, iar capacitatea este de 15o de paturi.
La organizarea sectiei de pediatrie, pentru buna functionare, se au in vedere ingrijirea pacientilor copii se face in compartimente distincte, in functie de varsta: grupa sugari si copii de 1-3 ani, grupa copii prescolari (3-6 ani) si grupa copii scolari (6-14 ani).
Aceste compartimente vor fi organizate la etajele 3-4, fiecare nivel dispunand de cate doua saloane pentru fiecare categorie de varsta, acestea impartindu-se pe sexe la saloanele pentru scolari si prescolari.
Compartimentul destinat unei grupe de varsta constituie o unitate de ingrijire relativ autonoma, in cadrul careia, pe langa spatiile de spitalizare, conformate dupa specificul varstei, se mai prevad o sectie de pediatrie, serviciu de primire-internare a bolnavilor, serviciu de urgenta, spatiu deparazitare, evaluare si tratament imediat, camera personal medical, tratament urgente minore cu salon izolare, salon resuscitare, intalniri UPU, camera garda, salon gipsare.

La nivelul demisolului se prevad spatii pentru prosectura, spatiile farmaciei, spatii de depozitare, spatiu pentru postul trafo. Farmacia si prosectura vor avea iesiri directe de la demisol spre curte.
La nivelul parterului se prevad urmatoarele functiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgente), acces principal in spital, sectie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.
La etajul 1 se amplaseaza policlinica si laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creeaza legatura cu saloanele din Corpul de cladire C1 printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Pasarela leaga spatiile de circulatie din holul policlinicii propuse cu holul de circulatie de la saloanele din Corp C1 conform plansei Arh-06 plan etaj1 propus. Interventia pe corpul C1 va fi demolarea unui parapet de geam pentru a lega circulatia din pasarela catre hol.
La etajul 2 se amplaseaza blocul operator si spatiile de terapie intensiva A.T.I.
La etajul 3 se amplaseaza saloanele de ortopedie cu toate spatiile adiacente acestora.
La etajul 4 se amplaseaza saloanele de chirurgie cu toate spatiile adiacente acestora.
La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spatiile adiacente acestora.
La etajul 6 se amplaseaza cateva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, Sali de cursuri.

La nivelul terasei se amenajeaza un acces de pe casa de scara dintre axele A-B, respectiv 16-17, si se va construi un spatiu tehnic necesar centralei termice.
Terasa este circulabila, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilatie.
Pentru incalzirea cladirii spitalului se realizeaza o centrala termica noua, complet echipata si automatizata, reprezentand nivelul tehnic al spitalului.
Centrala termica este echipata cu doua cazane de pardoseala, in condensatie, cu puterea termica de 776-858 kW fiecare, care acopera intreg necesarul de caldura al cladirii.
Proiectul prevede urmatoarele dotari in saloane: priza de oxigen la fiecare pat; corp de iluminat, priza si sonerie la fiecare pat; pat si noptiera cu dulap la fiecare pat; o masa cu scaune la fiecare salon.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.