Spitalul judetean Arad, reabilitat si modernizat cu 7.906.493,13 euro

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.07.2014 18:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ambulatoriul integrat al spitalului clinic judeţean de urgenţa Arad va fi reabilitat, modernizat şi echipat cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operational Regional.

In Sala Mica a Consiliului Judeţean Arad, a avut loc semnarea contractului de finantare pentru pentru proiectul „Ambulatoriul integrat din structura spitalului clinic judeţean de urgenţa Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatura de specialitate”.
Evenimentul de semnare a contractului de finanţare a avut loc in prezenta lui Nicolae IOŢCU – preşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi reprezentant al beneficiarului de finanţare nerambursabila,  si a lui Sorin MAXIM – directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanţare vizeaza reabilitarea, modernizarea şi echiparea cu aparatura de specialitate a ambulatoriului integrat din cadrul spitalului clinic judeţean de urgenţa Arad pe parcursul a 16 luni de implementare.
Valoarea totala a cererii de finanţare contractate este de 34.757.734,44 lei (7.906.493,13 euro), iar 25.499.998,71 lei (5.800.595,69 euro) reprezinta valoarea finanţarii nerambursabile.
Implementarea proiectului va determina o creştere a calitaţii actului medical, o scadere importanta a numarului de pacienţi redirecţionaţi catre alte unitaţi medicale, o scadere a timpului necesar pentru diagnosticare şi tratament, precum şi extinderea gamei de servicii medicale furnizate in cadrul ambulatoriului spitalului clinic judeţean de urgenţa Arad.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.