Sprijin financiar de 12.500 de lei pentru demararea unei afaceri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.04.2013 18:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fundaţia Post-Privatizare şi partenerii săi vor organiza cea de-a patra conferinţă din cadrul proiectului Antreprenor 2.0, care va avea loc pe data de 24 aprilie 2013, cu începere de la ora 9.30, la Hotel Royal Plaza din Timişoara (str. Lorena nr.1).
Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se mai pot face folosind formularul de înregistrare până la data de 22 aprilie.
Persoanele cu idei de afaceri sau cu afaceri aflate la început de drum din zona de Vest a ţării mai au la dispoziţie câteva zile în care se pot înscrie în competiţia pentru un sprijin financiar în valoare de 12.500 de lei, care va fi oferit unui număr de 3 start-up-uri prin intermediul programului Antreprenor 2.0.
În cadrul evenimentului, participanţii vor avea ocazia să înveţe mai multe despre antreprenoriat de la Marius Ghenea, antreprenor de succes şi business angel, vor afla cum pot folosi instrumentele online de la Marius Trofaşilă, product manager la Microsoft România şi vor asculta poveştile de succes ale unor antreprenori locali, precum Mircea Căpăţână, co-fondator şi marketing manager la Smart Bill, Radu Ticiu, CEO al Timişoara Startup Hub, Bogdan Todeasa, owner al bebebliss.ro, Tudor Bastea, de la 123contactform, Călin Iepure, fondator şi Managing Partner la Training Masters Consulting şi Ioana Vârtosu, moderatoarea emisiunii medicale „Tableta de sănătate” pentru TVR3 şi TVR Timişoara.
Etapele pe care aplicanţii trebuie să le parcurgă sunt simple: trebuie să-şi înscrie ideea de afacere sau afacerea recent pornită în formularul de aplicaredisponibil pe pagina web a proiectului Antreprenor 2.0 şi să participe la conferinţa regională.
La finalul conferinţei, un juriu format din antreprenori consacrati va alege în baza formularului de înscriere 44 de idei care vor trece în următoarea etapă a proiectului, respectivsesiunile de workshop-uri.
La terminarea workshop-urilor, doar 20 de participanţi cu cele mai bune idei vor trece în următoarea fază - sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 săptămâni, alături de consultanţii din program, vor fi ajutaţi să-şi demareze afacerile şi să îşi construiască o strategie de dezvoltare. Afacerea demarată şi strategia de dezvoltare finalizată vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanţi şi oameni de afaceri.  
După analiză, 3 startup-uri din fiecare regiunevor fi alese să primească sprijin financiar. Scenariul este acelaşi pentru toate cele opt oraşe, astfel că, la final, 24 de startup-uri vor primi premii în valoare totală de 300.000 de lei.
Antreprenor 2.0 este un proiect implementat de Fundaţia Post-Privatizare şi partenerii săişi presupune ca în urma organizării unor conferinţe regionale în marile oraşe, urmate de sesiuni de workshop şi consultanţă one-to-one să se găsească 24 de afaceri care să primească sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei (12.500 de lei pentru fiecare startup).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.