Start la Saptamana Mobilitatii Europene

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.09.2012 10:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Duminică, 16 septembrie începe Săptămâna Mobilităţii Europene. În cadrul evenimentului, Primăria Municipiului Timişoara invită timişorenii la acţiunile organizate cu această ocazie.

Programul zilei de duminică, 16 septembrie este:

- ora 9,00 – Startul pentru probele de alergare (10 km, semi-maraton şi ştafeta firmelor la semi-maraton), în faţa Liceului MIU (Piaţa Huniade)- Atletic Club Maraton;
- ora 16,30 – concert de muzicã de promenadã cu Fanfara Big Band – str. Mărăşeştiti, lângã Sinagogã;
- ora 17,00 - Deschiderea oficialã a strãzii Mărăşeşti ca spaţiu pietonal, prima stradã din programul “Adoptã o stradã!”;
- ora 17,30 – Moment muzical susţinut de trupa de percuţie SPLASH de la Colegiul Naţional de Artã Ion Vidu si Cvartet de coarde (str. Mărăşeşti)
- Expoziþie de fotografii despre Timisoara – Fundaþia Rubin (str. Mărăşeşti)
- Târg de antichitãţi (str. Mărăşeşti)
- Demonstraţie pe picioroange cu Sala de Sport No Limits (str. Mărăşeşti)

În perioada 16-22 septembrie 2012, se desfăşoară a unsprezecea ediţie a Săptămânii Mobilităţii Europene, eveniment sărbătorit la nivelul întregii Uniuni Europene. Tema campaniei din acest an este „Moving into the right direction”.
Aceasta este o campanie de conştientizare de către populaţie a creşterii gradului de poluare cauzat de traficul intens la nivel urban, dar şi de sensibilizare şi informare a cetăţenilor în ceea ce priveşte mobilitatea pe termen lung în oraş şi riscurile legate de poluare.

 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.