Start la StudIT

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.03.2012 09:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - StudIT este o sesiune de comunicari pe teme informatice deschisa studentilor din intreaga tara, ajunsa anul acesta la a X-a editie.

Evenimentul are ca scop stimularea creativitatii si promovarea valorii studentilor din facultatile sau sectiile cu profil informatic, atat pe partea de hardware, cat si de software. De asemenea, prin Stud IT se urmareste crearea unui spatiu de prezentare a intereselor studentilor din domeniul IT, un spatiu propice interactiunii dintre studentii diferitelor centre universitare in vederea colaborarii ulterioare.
ASSEUT şi Facultatea de Matematica si Informatica din Timisoara au creat o tradiţie din organizarea sesiuni de comunicari StudIT , atrăgând astfel atenţia asupra celor mai promiţători informaticieni. Participanţii vizaţi sunt elevii şi studenţii dornici să se afirme în domeniul IT, în cadrul unei competiţii de anvergură naţională.
Ajungând la a X -a ediţie, evenimentul are anul acesta sapte secţiuni, fiecare dezvoltată pe o categorie specifică din IT, garantând astfel participarea unei arii extinse de elevi şi studenţi, care vor putea să-şi dovedească şi să-şi dezvolte abilităţile. Cele sapte secţiuni sunt: Cercetare, Grafica, Web design, Soft utilitar+aplicatii, Soft Educational, Retele si Securitate, Mobile. Inscrierea participantilor se face pe siteul www.studit.ro.
Ediţia din 2011 a StudIT a înregistrat un succes impresionant. Ediţia din acest an va evolua şi se va extinde, având ca obiectiv principal încurajarea şi susţinerea excelenţei în educaţie, facilitându-le participanţilor atât ieşirea din anonimat, cât şi familiarizarea cu mediul universitar UVT şi accesul spre angajatori de top.
Concursul se va desfăşura în Timisoara, în perioada 26-29 aprilie 2012 in incinta Universitatii de Vest din Timisoara.
Proiectele vor fi trimise pana in data de 15 aprilie 2012. Daca nu au fost trimise din diferite motive pana la data respectiva, proiectele vor fi descalificate.
Initiatorii proiectului StudIT sunt Asociatia Studentilor in Stiinte Exacte din Universitatea Timisoara – ASSEUT.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.