Start-up-uri inovatoare transfrontaliere

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.10.2012 14:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Regiunea Vest (România) cooperează cu regiunea vecină din Ungaria – Regiunea Sud-Est – prin intermediul Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic din Regiunea Vest în vederea creşterii competitivităţii celor două regiuni.Astfel, Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic din Regiunea Vest implementează în colaborare cu Agenţia pentru Inovare Szeged (Regiunea Sud-Est Ungaria) proiectul “InnoBoost - Creşterea cooperării şi a competitivităţii bazate pe inovare a firmelor din regiunea transfrontalieră”. 
Unul dintre cele mai importante rezultate ale proiectului va fi Târgul Transfrontalier de Inovare - “InnoMatch Fair” care va avea loc în perioada 6 - 7 februarie 2013, la Expo Arad International. Târgul va reuni expozanţi din regiunea transfrontalieră româno-maghiară care vor prezenta produse, servicii şi tehnologii inovatoare. Târgul urmăreşte totodată promovarea şi valorificarea celor mai inovatoare soluţii în vederea dezvoltării de start-up-uri (afaceri noi) în regiunea transfrontalieră şi crearea de start-up-uri inovatoare.
Pe parcursul celor două zile de desfăşurare ale târgului, vor fi organizate paneluri de discuţii, sesiuni de match-making (întâlniri bilaterale), prezentări interactive de bune practici şi o ceremonie de decernare a premiilor Competiţiei Produselor Inovatoare - Inno-Impuls cu premii constând în pachete de consultanţă şi sesiuni de training.
Târgul Transfrontalier de Inovare – “InnoMatch Fair” va găzdui 40 de organizaţii din judeţele Timiş, Arad, Csongrad şi Bekes, din sectoarele automotive, agro-alimentar, construcţii, ITC, eficienţă energetică, biotehnologii şi energii geotermale.
Informaţii suplimentare despre târg, precum şi formularul de participare se pot găsi accesând pagina de internet dedicată acestuia – innoboost.tehimpuls.ro (de pe pagina de internet www.tehimpuls.ro se accesează banner-ul electronic pentru Târgul InnoMatch). În consecinţă, organizaţiile interesate să participe în cadrul Târgului Transfrontalier de Inovare - “InnoMatch Fair” pot deja să se înscrie folosind formularul de participare de pe pagina de internet innoboost.tehimpuls.ro.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 12 luni şi propune o creştere a competitivităţii firmelor din regiunea transfrontalieră prin identificarea şi promovarea de produse/servicii/soluţii inovatoare, dezvoltarea de instrumente de match-making şi promovarea de bune practici pentru facilitarea cooperării dintre firmele din regiunea transfrontalieră, precum şi prin sprijinirea îmbunătăţirii performanţei firmelor din această regiune.
Produse, servicii, tehnologii inovatoare sunt acele produse, servicii, tehnologii noi care prezintă un grad înalt de aplicabilitate şi transfer în industrie şi care diferă de produsele anterior realizate,  prin valoarea adăugată adusă. Pot fi incluse, de asemenea, orice activităţi de îmbunătăţire a unui produs sau proces, a unei noi metode de marketing sau de organizare în practicile de afaceri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.