Statia de epurare din Recas, la mana ungurilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.09.2012 16:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Aquatim a semnat Contractul Lot 2-Realizare Staţie de Epurare nouă în Recaş, din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.
Preţul total al contractului este de 9.371.928,23 lei (fără TVA).Contractul a fost atribuit, în urma licitaţiei publice deschise, asocierii de firme Rewox Hungaria Kft Baja, reprezentată în România prin Rewox Hungaria Kft Baja Sucursala Timişoara (Lider de asociere) şi Bolzano Alpenbau SRL (Asociat).
Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este în valoare de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care 73,93% fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat, 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).
Proiectul cuprinde investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie şi de tratare a apei potabile precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în localităţile Timişoara, Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.
Lucrările însumează extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 200 km, extinderea reţelei de apă cu aproximativ 100 km, construcţia a 7 staţii noi de epurare a apei uzate,construcţia a 3 staţii noi de tratare a apei potabile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.