Statia de tratare a ... poeziei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.03.2012 12:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poezia, muzica şi apa se întâlnesc miercuri, 21 martie, la orele 17, la Staţia de tratare a apei Urseni, de pe Calea Urseni nr. 26 din Timişoara. De Ziua Mondială a Poeziei, publicul amator de poezie se poate întâlni astfel cu autori timişoreni,pentru lecturi şi discuţii, într-un loc mai puţin convenţional.

Evenimentul poartă numele de Samovarul literar şi este organizat de Aquatim, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” şi Asociaţia Culturală Ariergarda. Participă poeţii Simona Constantinovici, Ana Maria Puşcaşu, Marius Ştefan Aldea, Aleksandar Stoicovici, Robert Şerban, Tudor Creţu, Marcel Tolcea, Eugen Bunaru, Adrian Bodnaru, Borco Ilin, Andrei Chiş. Discuţiile vor fi moderate de Robert Şerban, Viorel Marineasa şi Daniel Vighi. La atmosfera serii vor contribui, cu ritmuri de jazz, muzicienii Liviu Butoi şi Tony Kuhn. Intrarea este liberă.

Samovarul literar aşteaptă iubitorii de literatură şi muzică într-una din cele mai spectaculoase clădiri din Timişoara, aflată în patrimoniul Aquatim. Grupul de fântâni nr. 1, de la vechea uzină de apă a Timişoarei, în prezent aparţinând staţiei de tratare Urseni, este o clădire proiectată de arhitectul Laszlo Szekely la începutul secolului trecut, în stil Secession maghiar. Aceasta seamănă izbitor cu un OZN, fapt pentru care fotografiile sale de pe Google Earth au atras atenţia internauţilor din toată lumea.

Zilei Mondiale a Poeziei îi urmează Ziua Mondială a Apei, în 22 martie iar Aquatim are în pregătire şi alte evenimente în care porţile staţiilor de tratare se vor deschide publicului larg.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.