Statie de tratare a apei potabile de un milion de euro (fara TVA!) in Recas

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.06.2016 10:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aquatim anunta ca a fost recepţionata si pusa in functiune o noua statie de tratare a apei potabile in localitatea Recaş, judetul Timis.
Valoarea investiţiei este de circa 4,5 milioane de lei, fara TVA, fiind finantata din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Tehnologia de tratare cuprinde urmatoarele trepte: captarea apei din subteran de la peste 100 m adancime prin 5 foraje, aerarea, preoxidarea pentru eliminarea fierului, manganului şi amoniului, filtrarea, tratarea namolului şi dezinfecţia finala.
Inainte de distribuţie prin reţeaua de alimentare, apa tratata este inmagazinata in doua rezervoare, fiecare avand o capacitate de 300 mc şi un turn de apa cu o inalţime de 35 m şi o capacitate de 300 mc.
Distribuţia apei in reţeaua de alimentare se face printr-o staţie noua de pompare.
Functionarea statiei este monitorizata on-line si automatizata, achizitia de date si conducerea proceselor de tratare se face cu echipamente comandate la distanta.

Noua staţie de tratare a fost pusa in funcţiune in luna mai 2016 şi furnizeaza locuitorilor din Recaş apa  tratata şi verificata din punct de vedere al parametrilor fizico-chimici şi bacteriologici.

Reamintim ca in anul 2013 Aquatim a semnat Contractul „Realizare Staţii de Tratare in Sannicolau Mare, Gataia şi Recaş, lotul 3 - Staţia de tratare Recaş” din cadrul Proiectului „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”. Contractul a fost atribuit, in urma licitatiei publice deschise, asocierii de firme Beespeed Automatizari SRL şi Datcomp SRL.

Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis” este in valoare de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat si 1,73% de la autoritatile locale (Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara).
Proiectul cuprinde investitii in extinderea si reabilitarea sistemelor de distributie si de tratare a apei potabile precum si pentru colectarea si epurarea apelor uzate in localitatile: Timisoara, Jimbolia, Deta, Sannicolau Mare, Buzias, Recas, Gataia, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin.
Lucrarile insumeaza extinderea retelei de canalizare cu aproximativ 200 km, extinderea retelei de apa cu aproximativ 100 km, constructia a 7 statii noi de epurare a apei uzate si constructia a 3 statii noi de tratare a apei potabile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.