Statie de tratare a apei potabile la Gataia

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.10.2015 17:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aquatim a demarat recent un program suplimentar de mentenanţa a reţelei de alimentare cu apa din Gataia, care consta in spalari repetate, cu aer şi apa sub presiune, cu utilaje speciale, a tuturor conductelor de apa din localitate.
 
In Gataia a fost pusa in functiune noua statie de tratare a apei potabile, o investitie de peste patru milioane de lei, finantata din fonduri europene.
Statia este proiectata sa functioneze cu un debit maxim de 51 metri cubi pe ora si pentru a deservi localitaţile Gataia şi Sculia.
Tehnologia de tratare cuprinde urmatoarele trepte: captarea apei din subteran prin 6 foraje, aerarea, preoxidarea, filtrarea, tratarea namolului şi dezinfecţia finala, precum şi inmagazinarea apei in doua rezervoare cu capacitatea de 200 mc fiecare şi unul cu capacitatea de 500 mc.
Functionarea statiei este monitorizata on-line si automatizata, achizitia de date si conducerea proceselor de tratare se face cu echipamente comandate la distanta.
Staţia de tratare apa potabila Gataia are autorizatie sanitara de functionare emisa de catre Directia de Sanatate Publica a Judetului Timis in data de 25.09.2015.
Investitia va fi completata in curand cu cea de extindere si reabilitare a retelei de distribuţie a apei insumand circa 5,5 km.

Staţia furnizeaza locuitorilor din Gataia şi Sculia apa sigura, tratata şi dezinfectata.
Conductele de apa sunt insa vechi, de cele mai multe ori degradate sau cu depuneri de rugina pe pereţii interiori.
Compania de apa a demarat programul suplimentar de spalare a reţelei pentru a preveni colorarea apei ca urmare a antrenarii depunerilor din interiorul conductelor, asigurand furnizarea apei de calitate corespunzatoare la robinet.
Dupa finalizarea spalarii reţelei de apa din Gataia, Aquatim va face acelaşi lucru şi in Ciacova unde conductele sunt, de asemenea, vechi.
Programul de spalare a conductelor, cu menţionarea strazilor şi intervalului orar, va fi publicat saptamanal pe site-ul Aquatim.
In timpul spalarii conductelor şi la reluarea alimentarii cu apa rece, este posibil ca la robinetele consumatorilor din zonele mentionate sa curga apa tulbure.
Deoarece aceasta perturbare va fi de scurta durata, se recomanda utilizatorilor sa nu foloseasca apa in scopuri menajere pana la limpezirea ei completa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.