Statii noi de tratare a apei la Sannicolau Mare, Gataia si Recas

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.12.2013 11:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Aquatim a demarat lucrarile de realizare a trei staţii de tratare a apei potabile, de care vor beneficia peste aproximativ un an locuitorii din localitaţile Sannicolau Mare, Gataia şi Recaş.  
Lucrarile vor incepe cu etapa de proiectare, urmata de etapa de construcţie.
Lucrarile de investiţii, in valoare totala de circa 14 milioane de lei, au fost atribuite, in urma licitatiei publice deschise, asocierii de firme BeeSpeed Automatizari SRL şi Datcomp SRL şi fac parte din proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”.

Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis” este cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu. Valoarea totala a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat si 1,73% de la autoritatile locale (Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara).

In judetul Timis sunt vizate in principal urmatoarele investitii: sapte statii noi de epurare a apelor uzate, trei statii noi de tratare a apei potabile, extinderea si reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) si a retelelor de alimentare cu apa (aproximativ 100 km).
Localitatile incluse in proiect: Timisoara, Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Gataia, Recas, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.