Stereotipuri si realitate, vazute de la Deutsche Welle

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.02.2013 16:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Având ca punct de plecare expoziţia „Germania şi Franţa. O jumătate de secol de prietenie şi cooperare”, care a a fost vernisată la 22 ianuarie cu ocazia aniversării a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Elysée, Centrul Cultural German organizează o prelegere şi o discuţie în limba germană şi română cu dr. Rodica Binder, redactor al programului român la Deutsche Welle.
Evenimentul are loc pe data de 20 februarie, la 18.30, în foaierul sălii multifuncţionale a Consiliului Judeţean Timiş.
Discuţia va cuprinde impulsuri politice, dar şi culturale. Germania este văzută în “casa europeană” ca fiind o ţară paşnică, eficientă, disciplinată, auto-critică – dar de asemenea, cu pretenţii mult prea mari în ceea ce priveşte „rudele” şi vecinii.
Germania este o ţară care inspiră încredere şi speranţă, dar, de asemenea, atrage unele resentimente şi invidie, în special în timpul crizei dificile care traversează Europa în acest timp.
Dr. Rodica Binder s-a născut la 28 aprilie 1950, la Timişoara, şi este redactor la postul de radio Deutsche Welle din Bonn.
Publică (în „22”, „Dilema”, „Vatra”, „Orizont”, „România literară”) articole şi interviuri despre secvenţe memorabile ale vieţii literare, culturale şi intelectuale ale dezbaterilor de idei din occident şi, mai ales, ale interferenţelor culturale germano-române.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.