StudentFest cauta artisti. Pentru CONFLICT!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.03.2015 14:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

StudentFest va desfasura anul acesta, in perioada 7-16 mai, cea de-a 24-a editie, sub tema CONFLICT.
Festivalul ofera tinerilor artisti posibilitatea de a se exprima liber, de a se dezvolta profesional si de a se promova.
Astfel, daca esti tanar artist si cauti o rampa de lansare, te poti inscrie impreuna cu creatiile tale in cadrul StudentFest pana in 17 aprilie.

Prin cele 15 secţiuni din acest an, Arhitectura, Arte stradale, Arte video, Ceramica, Dans, Design Vestimentar, Experimentarium, Fotografie, Grafica, Literatura, Muzica, Pictura, Publicitate, Sculptura şi Teatru, festivalul, mai divers şi deschis ca oricand, doreşte sa le ofere tinerilor talentaţi din cat mai multe domenii posibilitatea de a se face remarcaţi.

Tema acestei ediţii este CONFLICT.
In 2015, StudentFest vrea sa traga un semnal de alarma asupra conflictelor de toate  tipurile, indemnand la transpunerea energiilor conflictuale interne in procese de creaţie. Conflictul intre generaţii, culturi, religii, conflicte interpersonale, interetnice sau internaţionale sunt toate prezente in viaţa noastra cotidiana.
Intr-o societate aflata in continua schimbare, in care globalizarea duce tot mai des la izbucnirea unor noi conflicte, unele dintre ele chiar foarte aproape de graniţele noastre, arta şi cultura pot reprezenta un punct comun, un imbold spre unitate şi inţelegere.

Daca ai ceva de aratat, consideri ca viziunea ta este una inovatoare, care merita sa fie facuta publica, aici este locul tau. Indiferent de zona artistica in care creezi, la StudentFest ai ocazia sa-ţi expui creaţiile in faţa unui public larg, deschis catre arta şi cultura.
Inscrierile se pot face pe www.studentfest.ro pana in 17 aprilie.

StudentFest e un festival organizat exclusiv de tineri voluntari.
Astfel, daca eşti tanar, elev sau student, poţi deveni voluntar StudentFest şi poţi contribui la succesul festivalului.
Primul pas e sa completezi un formular online, pe care il gaseşti pe site-ul festivalului.

StudentFest a aparut ca un afront adus cenzurii şi lipsei libertaţii de exprimare.
Inca de la inceputurile sale, festivalul a cautat sa promoveze nu doar tinerii artişti aflaţi in curs de afirmare, ci şi principii fundamentale precum toleranţa, deschiderea, şi, desigur, dreptul la libera exprimare.

Pentru mai multe detalii, se pot accesa site-ul www.studentfest.ro, sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/studentfest.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.