Studenti ai Universitatii de Vest, pe primul loc in Europa Centrala si de Est

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.01.2013 16:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - O echipă formată din studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-a situat pe primul loc în clasamentul regiunii Europa Centrală şi de Est, în cadrul fazei finale a World Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studenţesc organizat de Centrul pentru drepturile omului de pe lângă Universitatea din Pretoria, Africa de Sud.
Echipa Universităţii de Vest din Timişoara a obţinut, de asemenea, locul 9 în clasamentul general mondial devansând, prin aceste rezultate, echipe ale unor universităţi de prestigiu precum Universitatea Yale (Statele Unite ale Americii), Universitatea Carol din Praga (Cehia) sau Universitatea din Sao Paolo (Brazilia).

 Aflată la a patra ediţie, competiţia s-a desfăşurat în perioada 8-10 decembrie 2012.
 La faza finală au participat cele mai bune 16 echipe, selecţia realizându-se pe baza memoriilor scrise transmise de circa 70 de universităţi din întreaga lume. România a fost reprezentată de echipa Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, formată din Raul-Teodor Mazilu şi Diana Moise, studenţi în anul III. Ace?tia au fost pregătiţi de către Conf. Univ. Dr. Valentin Constantin şi Lect. Univ. Dr. Lucian Bojin.

Şi în anul 2011 echipa Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a obţinut rezultate foarte bune, câştigând grupa regională Europa Centrală şi de Est şi obţinând locul 4 în clasamentul individual general al pledanţilor.

Top 10 Ranking: Teams

Jamaica: Council of Legal Education of the West Indies (85.60)
New Zealand: University of Auckland (82.67)
Switzerland: University of Lucerne (81.88)
Australia: Bond University (81.44)
Australia: University of NewSouth Wales (79.19)
Namibia: University of Namibia (78.71)
Indonesia: Catholic Parahyangan University (78.21)
Argentina: University of Buenos Aires (77.96)
Romania: West University of Timisoara (77.79)
USA: Yale University (76.98)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.