Studenti din Timisoara au dat drepturile omului la toata Europa

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.03.2013 15:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - O echipă a Universităţii de Vest din Timişoara formată din studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative s-a situat pe locul 8 în clasamentul general al „Campionatului european studenţesc de drepturile omului”, European Human Rights Moot Court Competition, devansând, prin acest rezultat, echipe ale unor universităţi de prestigiu din Europa.
În perioada 25–27 februarie 2013, s-a desfăşurat la Strasbourg (Franţa) faza finală a European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studenţesc organizat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de Consiliul Europei şi ELSA – European Law Students Association.
La faza finală a competiţiei au participat cele mai bune 16 echipe din întreaga Europă, selectate din cele 120 de universităţi înscrise în concurs. România a fost reprezentată de echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, formată din Alexandra Bioc şi Corin Şuta, studenţi în anul IV, echipa fiind pregătită de conf. univ. dr. Valentin Constantin şi lect. univ. dr. Lucian Bojin.
La sfârşitul anului 2012, o echipă a Facultăţii s-a situat pe primul loc în clasamentul regiunii Europa Centrală şi de Est, obţinând, de asemenea, locul 9 în clasamentul general al World Human Rights Moot Court Competition, desfăşurat la Pretoria (Africa de Sud). La ediţia 2011 a aceluiaşi concurs, echipa facultăţii a câştigat, de asemenea, grupa regională Europa Centrală şi de Est şi a obţinut locul 4 în clasamentul individual general al pledanţilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.