Studentii de azi, profesionistii de maine... la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.02.2014 17:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Universitatea de Vest din Timişoara s-a clasat pe primul loc in cadrul unui concurs de proiecte pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, cu proiectul intitulat “Studenţii de azi, profesioniştii de maine”.

Obiectivul general al proiectului consta in imbunataţirea inserţiei pe piaţa muncii in domenii profesionale relevante specializarii studiate şi propriului set de competenţe, prin dezvoltarea aptitudinilor de munca a 5000 de studenţi ca urmare a participarii la un program integrat de consiliere şi orientare profesionala.
Proiectul a fost punctat cu 96 de puncte dintr-un maxim de 100 şi are un buget estimat de peste 20 de milioane de lei, fiind nu doar cel mai bine punctat proiect, ci şi cel mai valoros din punct de vedere financiar.

“Şi de aceasta data, Universitatea de Vest din Timişoara işi respecta blazonul de Universitate de top clasandu-se pe primul loc in cadrul competiţiei de proiecte. Ne-am propus sa lucram in permanenţa la imbunataţirea gradului de integrare pe piaţa muncii a absolvenţilor Universitaţii, aceasta fiind una dintre prioritaţile noastre. Ne dorim ca absolvenţii sa-şi gaseasca un loc de munca rapid şi, foarte important, in domeniul in care au studiat”, spune rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, Prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.

Proiectul va fi implementat in parteneriat cu SC Gi Group Staffing Company SRL, Universitatea  "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea “Constantin Brancuşi” din Targu-Jiu.

Este estimat ca la proiect sa participe cate 800 de studenţi din cadrul Universitaţii de Vest din Timişoara, Universitaţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitaţii din Oradea, Universitaţii Bucureşti, Universitaţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, 250 din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi 750 din cadrul Universitaţii “Constantin Brancuşi” din Targu-Jiu.
Principalele activitaţi la care vor lua parte studenţii sunt cele de consiliere şi orientare in cariera (conferinţe de management al carierei, sesiuni de evaluare generica a aptitudinilor, sesiuni de evaluare specifica a aptitudinilor şi construirea planului de dezvoltare profesionala).
De asemenea, vor avea loc vizite de studiu la companii relevante pentru domeniul de specializare al studenţilor, prin intermediul carora se intenţioneaza dobandirea de cunoştinţe practice privind modul de organizare şi funcţionare a unor entitaţi economice, pentru 5000 de studenţi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.