Studentii timisoreni bat lumea in lung si-n lat la drepturile omului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.12.2013 19:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 7–10 decembrie 2013, s-a desfasurat la Pretoria (Africa de Sud) faza finala a celei de-a cincea editii a World Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs ştiinţific studentesc organizat de Centrul pentru Drepturile Omului de pe langa Universitatea din Pretoria.
Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara s-a situat pe locul II in clasamentul general mondial, devansand, prin acest rezultat, echipe ale unor universitati de prestigiu, cum sunt Universitatea din Pennsylvania (Statele Unite ale Americii); Universitatea din Lucerna (Elvetia), Universitatea Erlangen-Nurenberg (Germania), Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun (Polonia), Universitatea din Buenos Aires (Argentina), Universitatea din Sao Paulo (Brazilia), Universitatea New South Wales (Australia).
La faza finala au participat cele mai bune 15 echipe din cele 5 regiuni ale Organizatiei Natiunilor Unite.
Romania a fost reprezentata de echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, formata din Oana Maria Stefanescu si Alexandru Dan Sipos, studenti in anul II.
“Universitatea de Vest din Timişoara işi respecta blazonul şi confirma poziţia sa printre cele mai bune Universitaţi din Europa şi din lume. Face parte din strategia noastra sa atragem cei mai buni studenţi pe care sa-i pregatim la nivel internaţional şi care sa se poata masura cu cei mai buni specialişti in domeniile in care studiaza. Reuşita studenţilor de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative este laudabila şi doresc sa le mulţumesc atat lor, cat şi cadrelor didactice implicate in competiţie”, a declarat rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.
Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara a fost pregatita de lect. univ. Dr. Lucian Bojin şi Alexandra Bioc, absolventa a Facultaţii şi multipla premiata in trecut la astfel de concursuri.
Echipele Facultaţii participante la concursurile internaţionale studenteşti de drept internaţional public şi drepturile omului işi desfaşoara pregatirea sub coordonarea conf. univ. Dr. Valentin Constantin.
Participarile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara la acest concurs au devenit o traditie: in anul 2011 echipa Facultatii de Drept din Timisoara a castigat grupa regionala Europa Centrala si de Est si a obtinut locul 4 in clasamentul general individual al pledantilor, iar in anul 2012 s-a situat pe primul loc in clasamentul regiunii Europa Centrala si de Est, obtinand, de asemenea, locul 9 in clasamentul general mondial.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.