Studentii UVT si liceenii din Timisoara la Scoala de Anticoruptie...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.06.2016 12:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La iniţiativa studenţilor Universitaţii de Vest din Timişoara (UVT), Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii (PFC), liceeni din Timişoara vor afla cum pot sa recunoasca şi sa lupte impotriva actelor de corupţie.

In plus, aceştia vor redacta primul „Atlas al Corupţiei”.

 

„Şcoala de Anticorupţie” se desfaşoara la UVT in perioada 13-24 iunie.

Elevi de clasele IX-XI vor lua parte la ateliere interactive susţinute de profesori ai Universitaţii şi alţi specialişti din domeniu.

Aceştia vor invaţa despre fenomenul corupţiei, manifestarile şi cauzele acesteia, dar şi metodele de prevenire şi combatere.

Pe langa aceasta, elevii vor dezvolta şi aplica in teren un chestionar sociologic, vor analiza, sub ghidarea profesorilor UVT, tiparele şi tendinţele in perceperea corupţiei de catre colegii lor şi vor dezvolta publicaţia, „Atlasul Corupţiei”, spun reprezentanţii studenţilor din cadrul PFC.

Aceasta va conţine, printre altele, activitatea elevilor in cele 12 zile şi rezultatele chestionarului sociologic.

Cercetarea va face referire la subiecte apropiate lor, precum meditaţiile, examenul de bacalaureat, transparenţa in şcoli etc.

 

„Şcoala romaneasca trebuie sa-şi dezvolte mai mult ramura civica şi sa-i inveţe pe tineri sa se implice activ in problemele comunitaţii, nu doar sa reacţioneze cand este prea tarziu. Iniţiativa studenţilor noştri acopera o parte importanta a nevoilor generaţiei actuale de tineri. Provocarile şi cerinţele societaţii s-au schimbat, iar aceştia trebuie sa se adapteze rapid pentru a le putea face faţa. Pe scurt, şcoala nu trebuie sa insemne doar carte”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

Proiectul este implementat de Asociaţia Studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii din cadrul UVT, cu sprijinul Primariei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.