STUDIU. BANATENII, CEI MAI PUTIN VITEJI dintre ROMANI. CEI MAI NEINFRICATI sunt ARDELENII si MOLDOVENII!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.07.2017 13:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Jumatate dintre romani se considera curajoşi, arata un studiu susţinut de Fundaţia Friends For Friends.

Patru din zece respondenţi sunt de parere ca romanii sunt curajoşi in mare sau foarte mare masura, ei percepandu-i pe ardeleni ca fiind cei mai neinfricaţi (26,59%), urmaţi de moldoveni (17,21%) şi de munteni (13,59%).
La polul opus, dobrogenii, banaţenii şi cei din Crişana sunt percepuţi drept cei cu cele mai puţine fapte de vitejie.
De asemenea, aproape jumatate dintre romani considera ca persoanele apropiate lor (familie, prieteni) sunt curajoase.
Atunci cand vine vorba despre exemple concrete, doar 19% dintre ei işi amintesc sa fi savarşit o fapta de curaj in ultima saptamana şi 13% dintre ei in ultima luna, ei asociind curajul mai mult cu o stare de spirit decat cu o dimensiune pragmatica.

Peste jumatate dintre respondenţi sunt de parere ca a fi curajos inseamna a spune ce gandeşti şi tot ataţia apreciaza abilitatea de a-ţi apara drepturile cu orice preţ.
Atunci cand vine vorba despre modelele de curaj pe care le admira, romanii menţioneaza in top zece personalitaţi sportive, dar şi istorice sau politice.
Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi, Simona Halep sau Regele Mihai sunt printre cele mai amintite nume in acest sens, in studiul menţionat.

Jumatate dintre persoanele chestionate işi doresc sa iasa mai des din zona de confort, patru din zece sa aiba curajul de a face ceea ce simt şi trei din zece şi-ar dori sa ia mai des iniţiativa sau sa gaseasca soluţii mai creative la problemele de zi cu zi.
Familia reprezinta pentru mai mult de 40% dintre romani cel mai important sprijin, doar 5% dintre aceştia apeland in momentele dificile la un specialist (coach, psiholog), la carţi sau platforme de specialitate, şi 33% reuşind sa se mobilizeze singuri.

O parte dintre datele acestui studiu pot fi accesate vizitand platforma Romania Curajoasa(www.curajromania.ro), un demers unic in Romania de a centraliza, pe regiuni, informaţii şi poveşti de curaj din intreaga ţara.

Studiul Ce inseamna curajul pentru romani? a fost realizat prin platforma iVox in perioada 1-9 iunie 2017, pe un eşantion reprezentativ de 2357 de respondenţi, care reproduce, din punct de vedere al principalelor caracteristici, structura socio-demografica a populaţiei utilizatorilor de Internet din Romania, cu varsta peste 18 ani, din mediul urban.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.