SUSPINUL AUTORITAR al AUREI. CUMNATA PESEDISTULUI GRINDEANU a impus LEGEA TACERII in INVATAMANTUL din TIMIS!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.11.2017 21:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Un scandal pare sa fi aprins spiritele in invatamantul timisorean.
In urma studiului sociologic realizat in cadrul proiectului “Scoala anticoruptie”, de catre Asociatia Studentilor de la Facultatea de Stiinte Politice, Filozofie si Stiinte ale  Comunicarii, sub coordonarea decanului facultatii, prof. dr. Robert Reisz, s-a constatat ca aproape jumatate dintre elevii celor mai prestigioase licee din Timisoara, au fost martorii unor acte de coruptie in scolile lor.
O concluzie dealtfel deloc surprinzatoare pentru cetateanul care traieste in lumea reala.
In schimb, sub regimul cleptocratilor, tot ce e legat de coruptie e trecut sub tacere, stalpii invatamantului judetean fiind, chipurile, oripilati de acest sondaj.
Desi toate liceele au colaborat in cadrul acestui program, directorii au refuzat sa participe la conferintele de presa de la lansare sau incheiere, ca urmare a presiunilor exercitate de Inspectoratul Scolar Judetean Timis.
Se pare ca doamna Aura Codruta Danielescu, cumnata pesedistului Grindeanu, cocotata politic prin influenta inaltelor rubedenii, a impus legea tacerii, sub amenintarea sanctiunilor.
Obsesie tipica guvernarilor autoritare, ascuderea unor realitati evidente, pare sa devina, alaturi de propaganda desantata si campanile de denigrare duse impotriva adversarilor, activitatile principale ale autoritatilor centrale cat si locale.
Suspinul autoritar al inspectoarei generale pare sa fi atins si sensibilitatile rectorului liberal al Universitatii de Vest din Timisoara.
Stimabilul profesor Marilen Pirtea, totodata si deputat in Parlamentul Romaniei, el insusi suspectat de plagierea unor lucrari stiintifice, s-a dezis de proprii colegi si studenti, pe motiv de “tehnicalitati”.
O atitudine care ne aduce aminte de celebrele  blaturi politice PNL – PSD, care ne-au adus in situatia dramatica in care suntem.

De altfel, campania impotriva celor care instiga la descoperirea coruptilor a inceput de la centru, propaganda de partid si de stat infierand cu manie proletara Asociatia Initiativa Romania si Fundatia Friedrich Naumann, organizatori ai concursului de scurtmetraje anticoruptie “Once Upon a Time in Romania” (https://www.onceinromania.ro/ ).
Prin acest concurs se premiaza tinerii realizatori de scurt metraje, cu suma totala de 9.000 de euro, fiind jurizate filmele care redau cel mai plauzibil fenomenul coruptiei din Romania.


 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.