SUTE de PLANTE si KILOGRAME de CANNABIS cultivate si comercializate in judetul TIMIS... VIDEO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.10.2017 17:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpaţilor ALTSTADTER CRISTIAN LOREDAN , cetaţean german, ILINCA IOAN BOGDAN si BIRNAZ CONSTANTIN ADRIAN, pentru savarsirea infracţiunii trafic de droguri de risc.

S-a reţinut faptul ca inculpatul ALTSTADTER CRISTIAN LOREDAN, cetaţean german de origine romana, impreuna cu alţi doi cetaţeni romani - ILINCA IOAN BOGDAN şi BIRNAZ CONSTANTIN ADRIAN – au dezvoltat o activitate prodigioasa pe linia traficului cu droguri de risc, intreţinand pe raza jud. Timiş mai multe culturi de cannabis, pe care, dupa recoltare, le uscau, tratau şi ambalau intr-o locaţie situata pe raza loc. Blajova, jud.Timiş.
Ulterior, cantitaţile de cannabis erau comercializate en-gros, in cantitaţi de minim jumatate de kilogram, catre un cerc de dealeri din Mun. Timişoara.

In data de 09.10.2017, a fost organizat un flagrant, inculpaţii fiind depistaţi deţinand asupra lor cca. 1 kg droguri de risc – cannabis.
In noaptea de 09/10.10.2017 au fost efectuate percheziţii domiciliare autorizate la un numar de 5 (cinci) locaţii aparţinand inculpaţilor, fiind depistate alte cantitaţi de droguri (circa 6 kg cannabis).


Ulterior, in cursul zilei de 10.10.2017, a fost efectuata o percheziţie domiciliara şi la locaţia situata pe raza loc. Blajova, jud.Timiş, unde a fost descoperita o cantitate de circa 200 de kilograme de muguri cannabis (pregatita pentru comercializare), precum şi cateva sute de plante in curs de recoltare (cantitatea totala aferenta acestora urmand a fi stabilita in urma recoltarii).
De asemenea, la data de 11.10.2017, la limita judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se afla in curs de cantarire, cantitatea fiind estimata la ordinul catorva tone.

La data de 11.10.2017 Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva a inculpatilor pentru o perioada de 30 de zile.

ACTUALIZARE.  S-a reţinut faptul ca inculpatul ALTSTADTER CRISTIAN LOREDAN, cetaţean german de origine romana, impreuna cu alţi doi cetaţeni romani - ILINCA IOAN BOGDAN şi BIRNAZ CONSTANTIN ADRIAN – au constituit un grup infracţional organizat, avand ca scop derularea unei activitaţi ample pe linia traficului cu droguri de risc, concretizata in dezvoltarea şi intreţinerea, la limita dintre judeţele Timiş şi Caraş-Severin, a mai multor culturi de cannabis, amplasate pe 4 parcele diferite.

    Pentru disimularea culturilor, inculpaţii au ales o zona izolata, fara drumuri de acces auto in proximitate, scop in care s-au folosit şi au adaptat condiţiile georgrafice din zona, conform propriilor necesitaţi. Astfel, inculpaţii au ales o zona cu vegetaţie deasa, in mijlocul careia au defrişat o porţiune de cca 2300 mp, pe care au amenajat canale de irigaţii, folosindu-se de un parau din apropiere, de unde apa era canalizata catre culturi cu ajutorul unor pompe.

    Inculpaţii faceau deplasari periodice in zona astfel amenajata, pentru diferite activitaţi de intreţinere a culturii şi de stimulare a creşterii plantelor cu ajutorul unor ingraşaminte.

    Dupa ce plantele ajungeau la maturitate, inculpaţii culegeau inflorescenţele cu conţinutul cel mai bogat in THC, pe care le transportau la un imobil situat pe raza loc.Blajova, jud.Timiş, unde amenjasera un veritabil laborator de uscare a cannabisului. In fiecare camera a imobilului erau amplasate folii, pe intreaga suprafaţa a camerei, pe straturi succesive, astfel incat sa permita uscarea rapida a unor cantitaţi mari de cannabis.

    Dupa finalizarea acestui proces, drogurile erau ambalate şi comercializate, doar en-gros, in cantitaţi de minim 1 kg, catre diferiţi dealeri din ţara, insa exista indicii ca o parte a drogurilor erau scoase şi din ţara, cu destinaţia Germania, unde liderul gruparii işi are domiciliul. 

    Cantitatea rezultata de pe plantaţia astfel depistata se ridica la 2,5 tone. 

    Membrii gruparii comercializau drogurile cu preţul de 4000 euro/kg (aspect constatat şi cu ocazia flagrantului organizat in cauza), valoarea estimata a cantitaţii de droguri care ar fi fost destinata comercializarii, dupa finalizarea procesului de preparare, fiind de circa 1.300.000 euro, ”la prima mana”. In condiţiile in care, o astfel de cantitate trece insa prin mai multe randuri de dealeri intermediari, situaţia face ca la consumatorul final, preţul sa ajunga la 10 euro/50 lei per gram, aspect care face ca valoarea de piaţa a cantitaţii depistate sa fie estimata la cca 4 milioane euro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.