Tabara de Distrofie Musculara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.06.2012 13:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Buziaş - În perioada 11 –21 iunie 2012, membrii Fundaţiei “ LAURENŢIU CIUCUR”, copiii şi tinerii suferinzi de boli musculare şi neuromusculare progresive din judeţul Timiş, se bucură de o binemeritată vacanţă, cu ocazia organizării Taberei de Distrofie Musculară ce are loc la Buziaş. 

 

Tabara de Distrofie Musculara, organizată de Fundaţia ”Laurenţiu Ciucur”, cu sprijinul Fundaţiei “CRISTIAN ŞERBAN” , se află, în acest an, la editia a XV-a.

Şi în acest an, deşi devansată datorită unor evenimente nedorite, tabăra se desfăşoară datorită bunăvoinţei Fundaţiei “CRISTIAN ŞERBAN” care oferă participanţilor, în modernul Centru de Evaluare şi Recuperare pentru copii şi tineri din Buziaş, condiţii deosebite, la care se adaugă o importantă contribuţie financiară a fundaţiei noastre.
Fondurile provin, în exclusivitate, din donaţiile oferite cu generozitate la ultima ediţie, cea de-a XVIII-a, a Telemaratonului Speranţei, ce a avut loc în luna decembie 2011, manifestare organizată de Fundaţia “LAURENŢIU CIUCUR”, Inspectoratul Şcolar al Judetului Timis, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, Cons Electrificarea Instal Timişoara şi Televiziunea Europa Nova.
La această manifestare, unică în România, participă 18 persoane, copii şi tineri suferinzi de boli musculare progresive şi insoţitorii acestora.
Scopul taberei :,Consultaţii, asistenţă medicală şi recuperatorie de specialitate; Informaţii medicale şi recuperatorii oferite de specialişti, familiilor pacienţilor; Intocmirea unor fişe individuale pentru fiecare participant în vederea stabilirii strategiei viitoare de sprijinire, în funcţie de gradul şi gravitate a bolii; programe de recreere şi socializare; atragerea de simpatizanţi şi susţinători care să sprijine Fundaţia “LAURENŢIU CIUCUR” în demersurile sale.
Centrul ”Cristian Şerban”, deşi, recent, a trecut printr-un moment greu, a făcut tot ce a fost omeneşte posibil ca unitatea, mereu în sprijinul celor beneficiează de asistenţă medicală, să nu îşi întrerupă activitatea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.