Tango live din Buenos-Aires cu Narcotango

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.04.2012 12:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pentru prima data in Timisoara, in data de in 21 mai va avea loc, la sala Capitol, concertul live a formatiei din Argentina Naroctango.

Scoala de dans Magnum Team, in colaborare cu partenerii sai, organizează la Timisoara un set de evenimente, cu si despre Tangoul Argentinian, care ii vor avea ca protagonisti pe membrii formatiei, dublu-nominalizata la Premiile Grammy, NARCOTANGO.

Referintele lor ca artisti pot fi cel mai bine identificate in bogata lor activitate. Ca urmare a albumelor muzicale “Narcotango” (2003), “Narcotango 2” (2006) si “Narcotango live” (2008), care au fost nominalizate la premiile Grammy 2009 (cel mai bun album de tango) si la premiile Carlos Gardel 2009 (cel mai bun album electronic), si a reprezentatilor scenice ce au inclus 16 turnee internationale in mariile orase ale Europei si Americilor, formatia s-a consolidat ca o formatie de referinta a stilului de tango Nuevo si a culturii de tango in general. Cei care alcatuiesc aceasta formatie sunt cei 4 artisti Carlos Libedinsky (bandoneon si director muzical), Fernando del Castillo (tobe si percutie), marcelo Toth (ghitara, ghitara bass), Mariano Castro (pian, clape, ghitara bass). Carlos Libedinsky este un muzician, compozitor si producator argentinian. El este renumit pentru proiectul său de neo-tango, trupa Narcotango.

Înainte de tango, Libedinsky a tranzitat diferite genuri, cum ar fi rock, pop, blues, muzica medievala si renascentista. Din 1986, el este director al Tademus, o scoală de muzică în Buenos Aires. În anul 2000, Libedinsky incepe sa danseze tango iar aceasta experienta a fost un punct de cotitură în interesele sale muzicale. Pasiunea dansului de milonga si expresiile noi dezvoltate de dansatori pe ringul de dans a nascut în el nevoie de a crea o punte de legătură între tradiţie, tango şi secolul XXI. Astfet ia nastere proiectul Narcotango.

Pianistul formatiei, Mariano Castro, Originar din Buenos Aires, Argentina, a început studiile muzicale la pian si chitara de la varsta de 11 ani. În 1993 s-a înscris la Conservatorul de Muzica Melani (fondată în 1888), studiind cu directorul Elsa Bolia, făcând carieră în paralel la ambele instrumente. Ulterior s-a perfectionat cu pianistul rus Vera Anosov, cu pianistul şi compozitorul Ferrero Ruben (discipol al lui Antonio de Raco), cu Norman Simmons (Charlie Parker, Carmen Mc Rae) din New Jersey, Statele Unite ale Americii, şi cu pianist şi dirijor Ledesma Nicolás ( Leopoldo Federico, F. Suarez Paz, Julio Panoul).

În cariera sa ca interpret acoperă mai multe stiluri muzicale, cantand în trupe de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, şi, de asemenea a facut performante ca un pianist şi chitarist solo. Din 2008 el este parte din grupul de "Narcotango", care imbina tango cu jazz şi muzică electronică şi este recunoscut în întreaga lume.
Limanueva va fi albumul prezentat in spectacol, cel de-al treilea album al formatiei. Acesta a mai fost interpretat in marile sali de spectacole din Rio de Janeiro, din New York, Chicago, Montreal, Varsovia, San Petersburg, Buenos Aires, Amsterdam, Bucuresti si nu in ultimul rand, va fi cantat, in premiera, live la Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.