Targul de carte Gaudeamus

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.04.2012 15:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Timp de cinci zile, între 2 şi 6 mai 2012, in Piata Victoriei, Caravana GAUDEAMUS vă invită în Piaţa Victoriei la un spectacol de carte şi cultură: Târgul GAUDEAMUS Timişoara, ediţia a VIII-a.Organizat de Radio România, în parteneriat cu studioul teritorial Radio România Timişoara, târgul reuneşte în acest an edituri din România şi din străinătate reprezentate de agenţii de difuzare de carte, dar şi instituţii de învăţământ care îşi vor aştepta la târg viitorii studenţi cu o variată ofertă educaţională. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 2 mai 2012, ora 13:15.

În acest an, Caravana GAUDEAMUS va fi însoţită de expoziţia itinerantă de fotografie Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului, o selecţie de 30 de fotografii originale având ca unic personaj Cartea în ipostaze inedite şi revelatoare. Lucrările aparţin fotografului francez Jean Marc Godès, artist vizual cu un portofoliu impresionant de fotografii dedicate promovării cărţii şi culturii scrise.

Tinerii timişoreni medaliaţi la concursurile internaţionale la diverse discipline vor fi Invitaţii de nota 10 ai Târgului şi protagoniştii unui moment special desfăşurat în faţa publicului şi a presei.
Liceenii timişoreni sunt invitaţi la competiţia şoarecilor de bibliotecă: e vorba despre Concursul Lectura… la doi paşi!, etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”. Câştigătorul locului I va participa la finala Concursului, care va avea loc în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS din noiembrie.
Proiectul Cărţile se întorc acasă are un nou partener: Fundaţia Noua Generaţie, iniţiatoarea campaniei Ai în plus o carte, dă-o mai departe, care invită părinţii şi copiii să doneze cărţi pentru grădiniţele fără bibliotecă proprie din oraşele şi comunele din România.

Program de vizitare: 2-6 mai 2012 / miercuri – sâmbătă, 11:00 – 21:00 / duminică, 10.00 – 14.00. Intrarea este liberă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.