Targul de Primavara al Firmelor de Exercitiu la Colegiul Economic Francesco Saverio Nitti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.05.2013 16:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Târgul de Primăvară al Firmelor de Exerciţiu, ediţia a II-a, se va desfăşura la Colegiul Economic Francesco Saverio Nitti din Timişoara, în perioada 16 – 17 mai 2013.
Activitatea are ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor prin exersarea uzanţelor comerciale, prin derularea de tranzacţii şi exersarea limbajului de afaceri şi facilitarea instruirii elevilor într-un cadru competiţional.
Firmele de exerciţiu reprezintă un model al unei întreprinderi reale. Modelul permite redarea cu grad diferit de complexitate a proceselor care se efectuează în activitatea economică reală. Firma de exerciţiu este potrivită pentru însuşirea, probarea şi aprofundarea cunoştinţelor economice, a aptitudinilor personale şi comportamentelor aplicabile în toate domeniile economice, pornind de la funcţiile inferioare şi până la cele de conducere din întreprindere.
Derulat pe o perioadă de doi ani, proiectul  „Firma de exerciţiu – o şansă pentru cariera ta!” a avut ca obiectiv general dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii, modernă şi flexibilă.
Cei 690 de elevi aparţinând grupului ţintă au desfăşurat activităţi în cadrul centrului antreprenorial dotat la standarde europene cu calculatoare, laptop-uri, multifuncţionale, cutter-plotter, cameră video, aparat foto, tabla interactivă, videoproiector, materiale consumabile.

Deschiderea oficială a Târgului de Primăvară al Firmelor de Exerciţiu Timişoara, ediţia a II-a, va avea loc vineri, 17 mai 2012, la ora 10:00.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.