Tatal primului cosmonaut roman era din Banat

Scris de Titus Balan | Publicat in 21.05.2013 16:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - "Romania nu va avea viitor daca nu ne cunoastem trecutul si nu stim sa ne construim prezentul" - a declarat cosmonautul roman Dumitru Prunariu, la Timişoara, la primirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara.
Universitatea de Vest din Timisoara sarbatoreste 70 de ani de la semnarea decretului regal de infiintare.
Unul din momentele de referinţă este si omagierea primului cosmonaut roman.
Primul si, din pacate, pana acum, singurul roman care a avut ocazia sa vada planeta dintr-un loc din afara sa, a fost primit in elita stiintifica a universitarilor timisoreni.
Initiativa a plecat de la Facultatea de Fizica, cu care dr. ing. Dumitru Prunariu are vechi legaturi de schimburi de date academice si colaborare.
Dezvoltarea tehnologica a ultimilor 30-40 de ani, cu implicatii majore in ridicarea standardului de viata al umanitatii, datoreaza foarte mult inovatiilor si realizarilor din domeniul aeronautic si spatial, realizari care nu ar fi fost posibile fara acesti cutezatori ai zilelor noastre- cosmonautii.
Dumitru Prunariu, in ultimii 30 de ani, a fost implicat total in activitati stiintifice la cel mai inalt nivel, atat ca dascal cu har in multitudinea de domenii conexe aeronauticii si spatiului cosmic, dar si ca activist pe plan international al ideilor de colaborare pasnica in tot ce tine de spatiu, in toate sensurile.
Si, nu in ultimul rand, a venit cu mare drag la Timisoara in amintirea tatalui sau, de origine din aceste locuri banatene.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.