Taximetristii, cautati la tarif

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.07.2012 12:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Autoritatea de autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara solicită tuturor transportatorilor autorizaţi - persoane fizice, întreprinderi familiale şi persoane juridice - să depună la Centrul Consiliere Cetăţeni(cam. 12) din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, până la data de 3.08.2012, fişele de fundamentare a tarifelor, conform legii.

Acestea vor fi întocmite de către fiecare transportator autorizat pe fiecare autovehicul autorizat să presteze serviciul de transport în regim de taxi pe raza Municipiului Timişoara. De asemenea, se menţionează faptul că fişele de fundametare trebuiesc semnate şi stampilate pe fiecare pagină de către transportatorul autorizat.
Potrivit art. 30 alin. (1) lit. h) şi ş) din Regulamentul pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi pe teritoriul Municipiului Timişoara aprobat prin HCL nr. 101/2009 transportatorii autorizaţi care efectuează servicii publice de transport în regim de taxi au următoarele obligaţii:
h) să fundamenteze şi să supună Autorităţii de Autorizare tarifele ce vor fi utilizate în activitatea de transport public în regim de taxi;[…..]
ş) să furnizeze autorităţii de autorizare, conform legii, informaţiile solicitate şi să asigure accesul la documentaţiile şi la actele individuale pe baza cărora prestează serviciul, necesare verificării si evaluării modului de prestare a serviciului.
În cazul în care transportatorul autorizat nu va depune în termenul specificat mai sus documentele solicitate de către Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara se vor lua măsurile legale care se impun, respectiv: sancţionarea transportatorului cu amendă de la la 500 lei la 1.000 lei pentru nerespectarea prevederilor art. 52 alin. (2) lit. b k) din Legea nr. 38/2003, modificată şi completată, respectiv neîndeplinirea obligaţiei de a furniza, la solicitarea autorităţilor cu atribuţii de control, informaţiile privind activitatea de transport desfăşurată.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.