Taximetristii ilegalisti au scapat de sindicat si politie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.09.2012 12:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţia Locală a acţionat, în cursul după-amiezii de ieri, 11.09.2012, pentru verificarea modului în care se respectă legislaţia referitoare la activitatea de taximetrie în mai multe staţii amenajate.
Acţiunea, la care a participat şi liderul de sindicat Leontin Herec, a fost organizată ca urmare a colaborării stabilite de către Poliţia Locală cu reprezentanţii firmelor de taximetrie din Timişoara şi reprezentanţi ai sindicatului taximetriştilor la întâlnirea care a avut loc la sfârşitul lunii august şi a fost iniţiată de către Poliţia Locală.
La vremea respectivă s-au expus mai multe problemele legale de prevederile legislative, precum şi de comportamentul taximetriştilor pe de o parte şi al poliţiştilor locali pe de altă parte, punându-se pe tapet şi stabilirea de acţiuni comune de identificare a acelor conducători auto de taximetre care nu respectă legislaţia în detrimentul celor care îşi desfăşoară activitatea conform prevederilor legale.
La acţiunea de ieri au fost verificate mai multe taximetre din zona Gării de Nord, acolo unde s-au semnalat situaţii în care unii conducători auto nu respectă legislaţia.
Cei controlaţi au prezentat toate documentele necesare desfăşurării unei astfel de activităţi, existând şi două cazuri în care pentru că nu aveau la ei toate actele, cei în cauză au fost invitaţi să le aducă la sediul Poliţiei Locale.
O altă locaţie verificată a fost pe str. Horia Creangă, unde poliţiştii locali au mai acţionat aplicând şi sancţiuni în trecut, şi unde au existat numeroase sesizări cum că taximetrişti ilegali staţionau pentru a prelua clienţi şi făceau mizerie în acel loc.
În urma controalelor efectuate în locaţia respectivă cei care practicau taximetria ilegal au renunţat la această îndeletnicire.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.