Teatru la biblioteca

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.04.2012 17:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara vă invită în data de 19 aprilie 2012, ora 19.00, la un nou spectacol-lectură din seria Teatru la bibliotecă.

Evenimentul este realizat într-un parteneriat extraordinar cu Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” şi Facultatea de Muzică, Departamentul Muzică – Artele Spectacolului – Actorie (limba română şi limba germană).
Scrisori de dragoste către o prinţesă chineză sau Cum am dresat un melc pe sânii tăi este cel mai recent text dramatic ce poartă semnătura lui Matei Vişniec. Citindu-l, pătrundem într-un univers ce-şi respiră poezia cu fiecare replică. Autorul îşi declară intenţiile: Caligraf al fantasmelor, personajul meu redescoperă curtoazia, nu îndrăzneşte să-şi trateze iubita la persoana a doua singular, constată că erotismul are doar de câştigat atunci când îşi dă întâlnire cu Doamna Poezie şi Domnul Umor. «Cum am dresat un melc pe sânii tăi» este şi o oglindă pentru reflectarea dublului din noi. În corpul şi în mintea fiecăruia dintre noi mai locuieşte cel puţin o persoană, cea care se exprimă numai în vis. Uneori nu îndrăznim să facem cunoştinţă cu ea, în general o ascundem în interiorul nostru toată viaţa. Ea ne cere însă, uneori, să-i deschidem câte o fereastră, sau măcar să o lăsăm să ne privească din când în când drept în ochi.
Scrisorile îşi vor găsi destinatarii în data de 19 aprilie 2012, ora 19.00, în Aula BCUT (Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A).
În distribuţia spectacolului-lectură: Raul Bastean, Diana Cojocaru, Cristina Dumitru, Richard Hladik, Raul Lăzărescu, studenţi ai Facultăţii de Muzică, Departamentul Muzică—Artele Spectacolului–Actorie (limba română şi limba germană) şi Mihaela Iftime. Regia este semnată de Daniela Magiaru, iar coordonarea proiectului este asigurată de Eleonora Ringler-Pascu şi Daniela Magiaru.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.