Teatru radiofonic cu Thommi Baake la Centrul Cultural German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.12.2012 23:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Autorul şi actorul german Thommi Baake organizează, la invitaţia Centrului Cultural German, în data de 7 decembrie un atelier de teatru radiofonic pentru şi cu copii. Participanţii sunt elevi ai Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, care împreună cu Thommi Baake vor înregistra o piesă de teatru radiofonic în limba germană, scrisă de acesta special pentru ei. Atelierul va avea loc în biblioteca Centrului Cultural German. 

Pe de altă parte, copiii între 6 şi 11 ani sunt invitaţi sâmbătă, 8 decembrie 2012, la ora 10, de către Centrul Cultural German şi librăria germană „Am Dom“ la o lectură în limba germană cu Thommi Baake. Lectura va avea loc la librăria „Am Dom“, str. Matei Corvin/Piaţa Unirii nr. 11.
Thommi Baake, autor de cărţi pentru copii, va citi în limba germană poveşti cu aventuri din prima sa carte „Erwin und die Leuchtgiraffen“(„Erwin şi girafele strălucitoare”), dovedindu-şi în acelaşi timp şi talentul actoricesc. Astfel vom afla cum Erwin şi girafele strălucitoare păcălesc un proprietar rău şi găsesc o comoară. Zburăm împreună cu Mona şi Michael pe un balaur la vrăjitorul Srideldibutsch. Ne jucăm alături de troli, de Stina şi de Tim în oraşul uitat şi misterios al trolilor. Suntem pe mare cu Per şi căpitanul “picior de plastic”, căutând împreună cu prinţesa Jasenka apa vieţii. Ne scufundăm într-o lume interesantă, imaginativă şi distractivă a personajelor şi aventurilor din poveştile lui Thommi Baake.
Thommi Baake, născut în 1962, este actor de comedie şi autor de cărţi pentru copii. El a jucat în diferite piese de teatru pentru copii, pentru teatrul Pööt şi teatrul Klecks din Hanovra, şi de asemenea în emisiuni pentru copii, cum ar fi cunoscuta Sesamstraße. El scrie de asemenea poveşti şi compune cântece pentru copii. În 2010 a publicat prima sa carte „Erwin und die Leuchtgiraffen“ („Erwin şi girafele strălucitoare”), iar în 2012 a urmat „Die Rückkehr der Leuchtgiraffen“ („Întoarcerea girafelor strălucitoare“). Poveştile lui au impresionat un număr mare de tineri ascultători din diferite şcoli, librării şi biblioteci din Germania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.