Teatru-dans politic interactiv la Teatrul Maghiar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.05.2013 23:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" vă invită la Vot – teatru-dans politic interactiv, spectacol montat de compania The Symptoms (Tünet Együttes) din Budapesta, Ungaria.
Reprezentaţia va avea loc în data de 10 mai 2013, de la ora 19:00, în Sala Mare a teatrului.
Trupa regizoarei Szabó Réka nu se va afla pentru prima dată în oraşul de pe Bega, The Symptoms a participat şi în anii precedenţi la Festivalul Euroregional de Teatru TESZT,  iar în anul 2012 a fost premiată în cadrul festivalului Timishort. De această dată publicul timişorean are ocazia să urmărească un spectacol inspirat de societatea din ziua de astăzi din Ungaria.
"Undeva este trasată o limită invizibilă. Devine vizibilă doar atunci când am depăşit-o, când totul este ireversibil. Ne apropiem. Nu se pune problema despre ce vrem să vorbim, ci despre ce nu vrem să divulgăm. Şi acum mă gândesc la lucrurile mari, nu la cele mărunte. Sunet sau mişcare, întuneric sau lumină, realitate abandonată sau teatru, program de viaţă sau program de seară – voi decideţi. Depinde de un singur buton. Cei de lângă tine decid la ce te uiţi. Două lucruri însă mă uimesc cu adevărat: puterea exercitată de circumstanţe asupra mea şi necazurile din jurul meu în mine", spune regizorul Szabó Réka.

Regia: Szabó Réka
Distribuţia: Biczók Anna, Bordás Emil, Egyed Bea, Furulyás Dóra, Szász Dániel
Dramaturgia: Peer Krisztián
Muzica: Márkos Albert
Muzicieni: vioară: Bakai Márton, violoncel: Márkos Albert, contrabas: Hock Ernő, pian: Rubik Ernő Zoltán, percuţie: Tömösközi László
Costume: Balázs Juli, Szabados Luca

Spectacol în limbă maghiară, nu se asigură traducere în limba română.
Casa de bilete este deschisă de luni până vineri, între orele 16.00 şi 19.00, sau cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Adresa: strada Alba Iulia, numărul 2, telefon: 0356-450-606, e-mail: ticket@tm-t.ro. Bilete pot fi cumpărate şi online, accesând site-urile: www.tm-t.ro sau www.biletmaster.ro. Preţul unui bilet este 16 lei, respectiv 8 lei cu reducere.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.