Teatrul German, cu 3 productii la Festivalul National de Teatru

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.09.2012 09:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Uniunea Teatrală din România UNITER a dat publicităţii selecţia finală a ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru. În cadrul selecţiei se află trei producţii ale Teatrului German de Stat Timişoara (TGST), care sunt invitate astfel la Bucureşti:„CUPLUtoniu - Furiile & Marele război“, două piese într-un act de Neil LaBute, în regia lui Radu-Alexandru Nica, „Neînţelegerea“, de Albert Camus, în regia lui Bocsárdi László, şi „Ţinuturile joase“, de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz.

Selecţia celor 32 de producţii invitate este asumată de directorul artistic şi selecţionerul unic al festivalului, criticul de teatru Alice Georgescu.
Teatrul German de Stat se numără astfel printre puţinele teatre din ţară care sunt reprezentate cu trei producţii în cadrul festivalului, şi – cu excepţia Teatrului Naţional Bucureşti – singurul teatru din România care va prezenta la Bucureşti trei spectacole realizate în actuala stagiune.
Cu un total de cinci spectacole selectate – aparţinând TGST şi Teatrului Naţional din Timişoara – Timişoara este de altfel după Bucureşti oraşul cu cele mai multe producţii prezente în festival.
Festivalul Naţional de Teatru, apreciat a fi cea mai reprezentativă manifestare de gen pe plan naţional, are loc anual din 1991 la Bucureşti, fiind organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Primăria Municipiului Bucureşti. Ediţia cu numărul 22 are loc între 26 octombrie şi 4 noiembrie 2012 şi cuprinde o selecţie a celor mai apreciate producţii din ţară, grupate în şase secţiuni.
Datele reprezentaţiilor şi modalităţi de rezervare a biletelor vor fi publicate în curând pe www.teatrulgerman.ro

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.