Teatrul German din Timisoara se da in spectacol(e) la Bucuresti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.04.2014 13:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) va susţine in perioada 2 - 5 mai 2014 pe scena Teatrului Odeon Bucureşti (in sala Majestic) o microstagiune cuprinzand patru dintre producţiile din repertoriul actual.
Publicul din Capitala va avea ocazia sa urmeasca  spectacolele TGST dupa urmatorul program:

Vineri, 2 mai 2014, orele 16 şi 20,30
„Fetiţa din bolul peştelui auriu” de Morris Panych

Regia: Radu Afrim
Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar
Cu: Silvia Török, Georg Peetz, Olga Török, Horia Savescu, Rareş Hontzu, Konstantin Keidel, Raul Bastean
Spectacolul – apreciat in critica drept fiind unul „de o frumuseţe perfecta” – istoriseşte un fragment din destinul lui Iris, o fetita de zece ani din Canada anilor ’60, care traieste impreuna cu parintii ei si cu Miss Rose, o chiriasa mai putin agreata, intr-o casa pe malul oceanului. Fetita nu ezita sa ii puna la punct pe adultii din jurul sau, merge la o scoala catolica, desi se declara budista si isi adora pestisorul auriu. Acesta dispare din casa chiar in ziua in care mama ei decide sa isi paraseasca familia, si doar o coincidenta face sa nu se intample astfel. La scurt timp, Iris il aduce acasa pe un naufragiat care seamana izbitor de  mult cu pestisorul ei auriu, astfel ca deodata fata incepe sa creada in reincarnare. Va reusi acesta sa ii apropie din nou pe membrii acestei familii?  

Sambata, 3 mai 2014, orele 16 şi 20,30
„Nunta micilor burghezi” de Bertolt Brecht

Regia: Alexandru Dabija
Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar
Cu: Rares Hontzu, Dana Borteanu, Silvia Török, Olga Török, Franz Kattesch, Georg Peetz, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Konstantin Keidel, Patrick Cionac
Brecht a scris comedia „Nunta micilor burghezi” (titlul initial „Nunta”) la varsta de doar 21 de ani. Piesa ilustreaza in maniera comica degradarea micii burghezii: la o nunta se intalnesc mirii, tatal si sora miresei, mama mirelui si cativa prieteni. Brecht ridiculizeaza aparenta perfectiune si falsa moralitate ale acestei clase sociale, printr-un dialog relaxat, cu calambururi,  alegorii si un umor absurd. Cu alte cuvinte, ceea ce se dorea a fi cea mai fericita zi se transforma intr-o adevarata catastrofa, culminand cu daramarea fericirii micii burghezii. Invitatii se poarta nepoliticos unii cu altii, se jignesc si fac apropouri vulgare. Ca si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, toata mandria mirelui, anume mobila construita cu mult efort chiar de el insusi, incepe treptat sa se dezmembreze, iar ultima farama de amabilitate dispare si ea.

Duminica, 4 mai 2014, ora 19,00
„derdiedans”
performance dupa un concept de Florin Fieroiu

Scenografia: Cristina Milea
Cu: Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Savescu, Radu Vulpe
Spectacolul este prezentat in parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, fiind inclus şi in Showcase-ul Dans Romania 2014.
Spectacolul – dezvoltat ca performance de catre cei zece actori impreuna cu coregraful Florin Fieroiu şi echipa sa – vorbeşte despre rolurile sexelor şi despre aşteptarile pe care societatea le manifesta faţa de individ. Elementele de mişcare şi textele create tocmai de interpreţi, asezonate cu o doza de improvizaţie, au generat un spectacol unitar care comenteaza cu umor unele dintre neajunsurile şi nazuinţele fiecaruia. Deschiderea TGST spre teatrul de mişcare a generat invitaţii ale acestui spectacol la diverse festivaluri, de la Arad pana la Tbilisi, in Georgia.

Luni, 5 mai 2014, ora 20,30
„Uratul” de Marius von Mayenburg

Regia: Theodor-Cristian Popescu
Decorul şi costumele: Velica Panduru
Cu: Konstantin Keidel, Olga Török, Rareş Hontzu, Horia Savescu
Marius von Mayenburg este una din cele mai interesante si apreciate voci din dramaturgia contemporana. Piesa evoca povestea lui Lette, angajat al unei corporatii. Acesta este discriminat din cauza urateniei sale si impiedicat de compania la care lucreaza sa-si prezinte inventia la un congres. Cand isi da seama ca frumusetea nu sta in ochii privitorului si dupa ce chiar si sotia evita sa il mai priveasca, decide sa isi faca o operatie estetica,  fapt ce are consecinte semnificative in viata sa profesionala si privata. Lette devine un etalon al frumusetii; brusc, este ravnit de admiratoare si apreciat pentru competentele sale. Insa cand fata sa devine un produs cautat pe piata, viata i se schimba din nou.

Biletele pot fi achiziţionate intr-unul din urmatoarele moduri: la agenţia de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei,  nr. 40-42), Orar: Luni – Duminica: orele 11,30– 19,00 cu pauza intre 14,30 – 15,00, online pe pagina bilete.teatrul-odeon.ro.

Foto1:  Imagine din spectacolul „Fetiţa din bolul peştelui auriu”
Foto2:  Imagine din spectacolul „Nunta micilor burghezi”
Foto3:  Imagine din spectacolul „derdiedans”
Foto4:  Imagine din spectacolul „Uratul”

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.