Tender + Iancu = 25 ani. De inchisoare...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.12.2014 20:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea omului de afaceri Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni inchisoare, iar a lui Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de detenţie in dosarul RAFO-Carom.

Prin decizia penala 2858/2014 din data de 16.12.2014, Tribunalul Bucureşti a constatat ca in ce priveşte infracţiunea de inşelaciune prevazuta de art.244 alin.2 Cod penal pentru savarşirea careia a fost trimis in judecata inculpatul Tender Ovidiu Lucian, respectiv infracţiunile de complicitate la inşelaciune prevazute de art.48 Cod penal raportat la art.244 alin.2 Cod penal pentru savarşirea carora au fost trimişi in judecata inculpaţii Iancu Marian Alexandru şi Dumitrescu Cicilia, nu a intervenit prescripţia raspunderii penale.

In baza art.244 alin.2 Cod penal, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe inculpatul TENDER OVIDIU LUCIAN, la pedeapsa de 4 (patru) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de inşelaciune.
In baza art.66 alin.1 lit.a, b şi c Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa complementara dreptul de a fi ales in autoritaţile publice sau in orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autoritaţii de stat şi dreptul de a fi asociat sau administrator intr-o societate comerciala, pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei principale.
In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.
In baza de art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de spalare de bani.
In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare, la care adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite — respectiv 6 ani şi 4 luni inchisoare — inculpatul urmand sa execute in total 11 ani şi 4 luni inchisoare.

In baza art.396 alin.6 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.f C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului IANCU MARIAN ALEXANDRU pentru savarşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevazuta de art.367 alin.1 Cod penal (persoana vatamata fiind S.C. RAFO S.A.), ca urmare a intervenirii prescripţiei raspunderii penale.
In baza art.48 Cod penal raportat la art.244 alin.2 Cod penal, condamna pe inculpatul IANCU MARIAN ALEXANDRU, la pedeapsa de 4 (patru) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de complicitate la inşelaciune.
In baza art.47 Cod penal raportat la art.297 Cod penal cu ref. la art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de instigare la abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave in forma continuata.
In baza art.47 Cod penal raportat la art.297 Cod penal cu ref. la art.308 şi art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna acelaşi inculpat, la pedeapsa de 4 (patru) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de instigare la abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave in forma continuata.
In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.
In baza art.66 alin.1 lit.a, b şi c Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa complementara dreptul de a fi ales in autoritaţile publice sau in orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autoritaţii de stat şi dreptul de a fi asociat sau administrator intr-o societate comerciala, pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei principale.
In baza art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de spalare de bani.
In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare, la care adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite — respectiv 7 ani şi 8 luni inchisoare — inculpatul urmand sa execute in total 13 ani şi 8 luni inchisoare.

In baza art.396 alin.6 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.f C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului GAUREANU TOADER pentru savarşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevazuta de art.367 alin.1 Cod penal (persoana vatamata fiind S.C. RAFO S.A.), ca urmare a intervenirii prescripţiei raspunderii penale.
In baza art.297 Cod penal cu ref. la art.308 şi art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul GAUREANU TOADER, la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave in forma continuata.
In baza art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de spalare de bani.
In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare, la care adauga un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite — respectiv 1 an şi 8 luni inchisoare, inculpatul urmand sa execute in total 6 ani şi 8 luni inchisoare.

In baza art.48 Cod penal raportat la art.244 alin.2 Cod penal condamna pe inculpata DUMITRESCU CICILIA, la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de complicitate la inşelaciune.
In baza art.297 Cod penal cu ref. la art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpata DUMITRESCU CICILIA, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave in forma continuata.
In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna aceeaşi inculpata la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.
In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni inchisoare, la care adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite — respectiv 2 ani şi 2 luni inchisoare — inculpata urmand sa execute in total 5 ani şi 8 luni inchisoare.

In baza art.297 Cod penal cu ref. la art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul BADEA MARIN, la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave in forma continuata.
In baza art.66 alin.1 lit.a, b şi c Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa complementara dreptul de a fi ales in autoritaţile publice sau in orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autoritaţii de stat şi dreptul de a fi administrator de societate comerciala, pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei principale.
In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.
In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare, la care adauga un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite — respectiv 1 an şi 8 luni inchisoare — inculpatul urmand sa execute in total 6 ani şi 8 luni inchisoare.

In baza art.396 alin.6 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.f C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului SALAJAN BOGDAN pentru savarşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevazuta de art.367 alin.1 Cod penal (persoana vatamata fiind S.C. RAFO S.A.), ca urmare a intervenirii prescripţiei raspunderii penale.
In baza art.48 Cod penal raportat la art.297 Cod penal cu ref. la art.308 şi art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul SALAJAN BOGDAN, la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de complicitate la abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave in forma continuata.

In baza art.396 alin.6 C.pr.pen. rap. la art.16 alin.1 lit.f C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului BASARAN KADRI MAZHAR pentru savarşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevazuta de art.367 alin.1 Cod penal (persoana vatamata fiind S.C. RAFO S.A.), ca urmare a intervenirii prescripţiei raspunderii penale.
In baza art.48 Cod penal raportat la art.297 Cod penal cu ref. la art.308 şi art.309 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul BASARAN KADRI MAZHAR, la pedeapsa de 6 ani inchisoare pentru savarşirea infracţiunii de complicitate la abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave in forma continuata.

Admite in parte acţiunea civila promovata de partea civila S.C. CAROM S.A. ONEŞTI prin lichidator judiciar S.C. FINCONTA CONSULTING S.R.L.
In baza art.397 alin.1 C.pr.pen., art.19 C.pr.pen. obliga in solidar pe inculpaţii TENDER OVIDIU LUCIAN (acesta in solidar şi cu partea responsabila civilmente S.C. TENDER S.A.), IANCU MARIAN ALEXANDRU (acesta in solidar şi cu parţile responsabile civilmente S.C. BKP TRADING IMPEX S.R.L. prin administrator judiciar CII Breza Justin Thomas şi BKP TRUST INVEŞT S.R.L. prin administrator judiciar Best Insolvency IPURL), DUMITRESCU CICILIA şi BADEA MARIN, sa plateasca parţii civile S.C. CAROM S.A. ONEŞTI prin lichidator judiciar S.C. FINCONTA CONSULTING S.R.L. suma de 1.388.282.035.715 rol (138.828.203,6 lei RON), la care se adauga majorarile şi penalitaţile aferente calculate potrivit legislaţiei fiscale in vigoare, de la data producerii prejudiciului şi pana la data executarii integrale a plaţii.

In baza art.112 alin.1 lit.e Cod penal confisca de la fiecare dintre inculpaţii GAUREANU TOADER, IANCU MARIAN ALEXANDRU, SALAJAN BOGDAN şi BASARAN KADRI MAZHAR suma de 34.360.644,175 lei RON (in total 137.442.576,7 lei RON), dobandita prin savarşirea infracţiunilor şi care nu serveşte la despagubirea persoanei vatamate S.C. RAFO S.A. ONEŞTI.

Menţine sechestrul asigurator instituit prin ordonanţele procurorului din datele de 12.01.2005 (dosar nr.171/P/2003 — filele 43-55, vol.24 D.u.p.), 15.12.2005 (dosar nr.692/D/P/2005, filele 222-225, vol.24 D.u.p.), 19.01.2006 (filele 192-203, vol.24 D.u.p.), 17.04.2006 (filele 283-300, vol.24 D.u.p.), 18.04.2006 (filele 264-282, vol.24, D.u.p.), 23.06.2006 (filele 368-386, vol.24, D.u.p.) şi 04.07.2006 (filele 310-330, vol.24 D.u.p. — cu menţiunea ca suma de 15.224.450 lei asupra careia s-a instituit sechestrul a fost transferata din contul RO950TPV110000024780RO01 aparţinand BKP Trust Invest S.R.L. in contul deschis de administratorul judiciar Best Invest IPURL la ING Bank — Sucursala Kiseleff), asupra bunurilor aparţinand inculpaţilor IANCU ALEXANDRU MARIAN, TENDER OVIDIU LUCIAN, GAUREANU TOADER şi parţilor responsabile civilmente S.C. VGB IMPEX BUCUREŞTI (actualmente S.C. BKP TRADING IMPEX S.R.L. prin administrator judiciar CII Breza Justin Thomas) şi S.C. TENDER S.A. In baza art.274 alin.2 C.pr.pen. obliga pe fiecare dintre inculpaţii TENDER OVIDIU LUCIAN (acesta in solidar şi cu partea responsabila civilmente S.C. TENDER S.A.), IANCU MARIAN ALEXANDRU (acesta in solidar şi cu parţile responsabile civilmente S.C. BKP TRADING IMPEX S.R.L. prin administrator judiciar CII Breza Justin Thomas şi BKP TRUST INVEŞT S.R.L. prin administrator judiciar Best Insolvency IPURL), DUMITRESCU CICILIA, BADEA MARIN, SALAJAN BOGDAN şi BASARAN KADRI MAZHAR la plata sumei de 100.000 lei RON cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (in care se includ şi cheltuielile efectuate in cursul urmaririi penale).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.