Terorismul islamic si conflictul din Ucraina, sub lupa juniorilor diplomati din Vestul tarii

Scris de Claudia Cristescu | Publicat in 16.03.2015 17:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 7-9 aprilie 2015, se va desfasura, in contextul programului national “Şcoala altfel: Sa ştii mai multe, sa fii mai bun!”, evenimentul Arad High School Model United Nations, la care sunt asteptati sa participe 50 de elevi de la liceele din vestul tarii (Caraş-Severin, Timiş, Arad, Mehedinti şi Hunedoara).

Ajuns la cea de-a doua editie, proiectul Arad High School Model United Nations, organizat de Asociaţia Tineretul ONU din Romania – Filiala Timişoara, doreşte sa extinda conceptul de Model United Nations (MUN) in randul elevilor.

O conferinţa de tipul MUN consta in simularea unor organisme specifice ale ONU, in care participanţii joaca rolul de delegaţi ai statelor, reprezentandu-le poziţia faţa de tema propusa spre dezbatere. Aceştia indeplinesc activitaţi similare celor efectuate de diplomaţi in viaţa reala, precum susţinerea de discursuri, angajarea in dezbateri, negociere, elaborarea şi redactarea de rezoluţii, amendarea şi votarea acestora.

Timp de 3 zile, in cadrul oferit de Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice si Administrative din Arad, tinerii “diplomati” din vestul tarii vor dezbate, in limba engleza, teme actuale de pe agenda internationala: influenta terorismului Islamic asupra libertatii de expresie in Europa, respectiv legitimitatea interventiei Rusiei in conflictul ucrainean.

Filiala Timişoara a Asociaţiei Tineretul ONU a fost infiinţata in 2010, fiind constituita din studenţi ai Universitatii de Vest, majoritatea provenind de la Facultatea de Ştiinţe politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii, Secţia Relaţii Internaţionale-Studii Europene.
Activitatea acestor membri cuprinde numeroase proiecte precum: Timişoara Model United Nations, MiniMUNs “Think globally, act locally”, R.UN together! (Romania&UN),Words to Peace.

“An de an, prin initiativele noastre urmarim educarea tinerilor in vederea inţelegerii şi orientarii catre domeniul relaţiilor internaţionale, incercand sa responsabilizam viitoarele generaţii in directia unei implicari constante şi conştiente”, a declarat Alexandra Pasca, managerul proiectului Arad High School Model United Nations 2015.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe http://www.timisoara.unyouth.ro/ahsmun15/

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.