Testare gratuita a glicemiei de Ziua mondiala a diabetului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.11.2013 18:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Ziua Mondiala a Diabetului, 14 noiembrie, va fi marcata de iluminatul cladirii Primariei Municipiului Timisoara, iar angajatii vor purta culoarea albastra.
Cetatenii isi pot monitoriza gratuit glicemia, intr-un punct deschis pe strada Marasesti si in altul Piata Unirii, pe tot parcursul zilei de 14 noiembrie.
In plus, Asociatia Bolnavilor de Diabet din Timis marcheaza Ziua Mondiala a Diabetului organizand testarea gratuita a glicemiei pentru public in data de 14 noiembrie 2013, intre orele 10 -12, in holul Spitalului Judetean Timisoara.

Intre 2009 – 2013, tema oficiala acestei zile este “Educatie si Preventie”.
Aceasta campanie doreste sa influenteze guvernele in implementarea unor strategii si politici pentru prevenirea si managementul diabetului avand ca scop protejarea sanatatii cetatenilor.
Pentru sistemul de sanatate este un semnal de alarma sa isi imbunatateasca cunostintele despre aceasta boala, astfel incat recomandarile bazate pe dovezi sa fie puse in practica.
Pentru publicul larg aceasta campanie este menita sa atraga atentia asupra impactului grav pe care il are diabetul asupra populatiei si sa stie cum sa-l evite sau sa ii amane complicatiile.

Peste 1.500.000 de romani sufera de diabet, iar in ultimul an au murit 18.539 bolnavi de diabet, plasand Romania printre primele zece ţari europene la acest capitol, potrivit datelor Federaţiei Internaţionale pentru Diabet.
In anul 2012, 4,8 milioane de persoane au murit din cauza diabetului la nivel mondial iar in urmatorii 10 ani se estimeaza ca numarul deceselor cauzate de diabet va creşte cu mai mult de 50%.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sanataţii, in 2030 diabetul va fi a şaptea cauza a mortalitaţii la nivel mondial, ajungandu-se la 552 milioane persoane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.