Texte si contexte la colocviul international de studii francofone de la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.03.2014 15:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Organizat anual in luna martie, luna dedicata francofoniei, a XI-a editie a Colocviului International de Studii Francofone (CIEFT) isi aduce astfel aportul, pe planul cercetarii stiintifice, la calitatea activitatilor organizate in acest context, in zilele 13-14 martie 2014.
Deschiderea festiva a colocviului va avea loc joi, 13 martie, la ora 9.30, in Amfiteatrul A01, la Universitatea de Vest, in prezenta reprezentantilor rectoratului Universitatii, ai decanatului si ai Institutului francez.

Tema propusa - textul - incitanta si de actualitate, s-a bucurat, de-a lungul timpului, de un larg interes din partea specialistilor, materializat prin lucrari importante, dar subiectul continua sa suscite intrebari si sa ridice probleme prin prisma unor noi teorii si abordari ce tin de lingvistica, dar si de teoria literara.
Ceea ce aduce nou prezentul colocviu este perspectiva ancorata in  cotext/context, abordata atat prin prisma lingvisticii, cat si prin cea a literaturii si didacticii.
Colocviul reuneste specialisti in lingvistica textuala, in literatura si didactica din tari europene precum Romania, Franta, Italia, Serbia, Norvegia, Republica Ceha, dar si din cele mai indepartate colturi ale spatiului francofon - Canada, Algeria, Tunisia, Congo, Senegal, Camerun.

O noutate fata de editiile anterioare o reprezinta invitarea unui scriitor a carui opera constituie subiectul unei comunicari in plen, scriitoarea de origine libaneza Ezza Agha Malak.
Toate editiile colocviului s-au finalizat prin publicarea Actelor in volumul Agapes francophones.
Programul se desfasoara in sesiuni plenare, in amfiteatrul A01 si pe sectiuni, in salile 204, 042, 043.
Comitetul de organizare a editiei a XI-a, 2014 este constituit din Mariana Pitar (presedinta a colocviului), Andreea Gheorghiu, Ramona Malita Tanc, Dana Ungureanu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.