Timis: Mai multi saraci si bolnavi primesc ajutoare de la Guvern

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.11.2015 13:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat o Hotarare privind acordarea unor ajutoare de urgenţa in suma totala de 1.761.000 de lei.
Aceste ajutoare vor sprijini 844 de familii şi persoane singure, afectate de calamitaţi naturale, incendii ori probleme grave de sanatate ce pot conduce la riscul de excluziune sociala.
Actul normativ acorda suma de 1.422.100 lei astfel:
•    Unui numar de 11 familii aflate in situaţii dificile cauzate de calamitaţi naturale, inundaţii şi alunecari de teren, din judeţele: Hunedoara, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Teleorman şi Vrancea;
•    Unui numar de 21 de familii afectate de incendii, din judeţele: Bacau, Buzau, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Vrancea şi din municipiul Bucureşti;
•    Unui numar de 346 de familii şi persoane singure care se confrunta cu situaţii deosebite cauzate de starea grava de sanatate, saracie extrema, ori alte cauze care pot conduce la excluziunea sociala. Aceste familii locuiesc in judeţele: Arad, Bacau, Bihor, Bistriţa-Nasaud, Braila, Braşov, Buzau, Calaraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Damboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Valcea, Vaslui, Vrancea şi in municipiul Bucureşti.
In plus, actul mai prevede ca ajutoare de urgenţa in suma de 104.100 de lei sa fie direcţionate catre 136 de familii şi persoane singure din judeţul Salaj, iar un ajutor in valoare de 234.800 de lei sa fie acordat unui numar de 330 de familii şi persoane singure din judeţul Neamţ.
Aceste persoane au fost afectate de calamitaţi naturale, respectiv precipitaţiile abundente insoţite de grindina produse in lunile mai-iulie 2015.
Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificaţi in urma anchetelor sociale realizate de Agenţiile judeţene pentru plaţi şi inspecţie sociala, respectiv a municipiului Bucureşti.
Aceste ajutoare de urgenţa se platesc din fondurile prevazute cu aceasta destinaţie in bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Varstnice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.